étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja



Palacsinta 1. (Vega) 

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt
25 dkg kukoricaliszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag sütőpor, só

A fentieket (kb. 5 pohár) vízzel fokozatosan hígítva palacsinta tészta sűrűségűre keverjük, 1 órát állni hagyjuk. Kedvezőbb, ha olaj helyett Héra margarinban sütjük. A fenti mennyiségből 24 db palacsinta lesz.

Palacsinta 2. (Vega)

Hozzávalók:
1 csomag teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag BL 80-as kenyérliszt
tengeri só

A hozzávalókat vízzel turmixoljuk össze és serpenyőben palacsintát sütünk belőle.

Tovább 



Túrós palacsinta magyar rögös túróval

 

 

network.hu

 

 

Sokak kedvence a túrós palacsinta, ami nem csak finom, hanem egészséges is, hiszen a töltelék, a magyar rögös túró magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz, alacsony energiatartalma miatt mindenkinek javasolt a fogyasztása. A rendkívül könnyen emészthető magyar rögös túró só és cukor nélkül készül, csak kis mértékben savanyú, sajátos nedves és morzsalékos állapotban kerül forgalomba.

Tovább 

 

 Tortilla.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Tortilla.

 

 

network.hu

 

Meghatározó eleme a mexikói ételeknek a tortilla, azaz a kukoriclisztből készült lepény, amelybe különböző zöldséges-húsos töltelékeket tesznek. Hogy végül mi lesz az adott étel neve, attól függ, milyen alakúra hajtogatják a tortilla lepényt.
Ha félbehajtják, akkor quesadilla, ha kis álló hajó alakú, akkor taco. Burrito akkor lesz belőle, ha összetekerjük úgy, ahogy a gyrost szoktuk, és végül fajita, ha a belevalókat és a tortillát egymás mellett szolgáljuk fel, és ki-ki azt tesz bele, amihez éppen kedve szottyan.

Tovább 

 

 

Karikás palacsintabéles

 

Hozzávalók:

60 dkg alma,

10 dkg liszt,

1 dkg élesztő,

3 tojás,

25 dkg porcukor,

5 dl tej,

10 dkg dió,

8 dkg porcukor,

5 dkg mazsola,

2 cl rum,

2 cl cseresznyepálinka,

só,

1 dl tejföl.

 

Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 10 percnyi pihentetés után belekeverjük a felvert tojáshabot.

Tovább 

 

 

Csúsztatott palacsinta

 

Hozzávalók:

4 tojás,

5 dkg cukor,

5 dkg vaj,

3,5 dl tej,

12 dkg liszt,

porcukor,

reszelt citromhéj vagy darált mandula,

a sütéshez olaj.

 

A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjéből vert kemény habot is.

Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebből a habos, könnyű masszából) és tűzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé.

Tovább 

 

Mártásos palacsinta.

 

Hozzávalók:

8 előre megsütött palacsinta,

10 dkg tehéntúró,

2 dl tejföl,

2 dl kefir,

1 citrom leve és reszelt héja,

méz vagy cukor ízlés szerint,

1 tojás,

1 evőkanál sárgabaracklekvár,

1 zacskó vaníliás cukor,

csipetnyi só.

 

A töltelékhez a túrót áttörjük, és 1 teáskanálnyi tejföllel, valamint a sárgabaracklekvárral simára keverjük. Csipetnyi sóval, a reszelt citromhéj felével és a vaníliás cukorral ízesítjük.

Tovább 

 

 

Rumos-diós palacsinta.

 

Hozzávalók:

8 db előre megsütött palacsinta,

10 dkg dióbél,

3 cl rum, másfél dl tej,

1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),

2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint,

csipetnyi só.

 

A tisztított diót nagyon finomra daráljuk, és kis lábosba szórjuk.

A lisztet simára keverjük a tejjel és 2 evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a dióra. Nagyon kis lángon, folytonos keverés közben addig főzzük, amíg az egész krémmé nem sűrűsödik.

Tovább 

 

 

Karfiolos rántott palacsinta.

 

Hozzávalók:

12 db a szokásos módon megsütött, sós palacsinta,

1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),

1 púpozott evőkanál finomliszt,

2 dkg vaj (vagy margarin),

1 tojás,

másfél dl tej,

fél dl sűrű tejföl,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 késhegynyi törött fehér bors,

ízlés szerint só,

a bundázáshoz:

2 tojás,

liszt,

zsemlemorzsa,

a sütéshez olaj.

 

A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, szűrőkanálba rakjuk, és beleengedjük a forrásban lévő, sós vízbe.

Tovább 

 

 

Palacsintatorta.

 

Hozzávalók:

8-10 db megsütött palacsinta,

1 tojás,

3 evőkanál sárgabaracklekvár,

3 evőkanál darált dió,

3 evőkanál darált mák,

15 dkg tehéntúró,

2 dl kefir,

2 evőkanál mazsola,

ízlés szerint cukor vagy méz,

1 mokkáskanál reszelt citromhéj,

csipetnyi só.

 

A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és csipetnyi sóval összekeverjük.

Ha szükséges, a lekvárt kenhetőre keverjük egy-két teáskanál vízzel.

Tovább 

 

 

Káposztás palacsinta.

 

Hozzávalók:

40 dkg fehér fejes káposzta,

1 dl olaj,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 dl tej,

20-25 dkg liszt,

5 dkg reszelt füstölt sajt,

2-3 dl szódavíz,

1 teáskanál cukor,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

A káposztát tisztítás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Két evőkanálnyi olajon, kevés sóval, borssal, fedő alatt, 10 percig pároljuk a saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Azt hiszem hogy az ilyen palacsinta magában is finom lehet

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu