Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Palacsinta.
5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.
Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1,8 dl tej,
1 csipetnyi só.
A sütéshez másfél evőkanál olaj.
A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Legyek
A feleség bemegy a konyhába ésmeglátja a férjét egy légycsapóval.
- Mit csinálsz Szivem?
- Legyekre vadászom.
- És hányat ütöttél már le?
- 2 férfit és három nőt.
- De honnan tudod a legyek nemét?
- Kettő a sörösüvegen ült, három a telefonon...
Egyszer régen, egy japán császár rendeletet adott ki: keressék meg neki a világ legügyesebb szamuráját, hogy őt állítsa a serege élére. Egy év után hárman jelentkeztek: egy japán, egy kínai és egy zsidó jelölt.
|
|
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Ezt a diós sajtkrémet palacsintára kenve is alkalmazhatjuk.
Diós sajtkrém
Hozzávalók:
10 dkg dióbél,
12 dkg tejszínes krémsajt,
12 dkg márványsajt,
5 cl tejszín,
1 púpos teáskanál enyhén csípős mustár,
őrölt feketebors
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk a diót, majd, amikor már kihűlt mozsárban durvára törjük. A morzsás diót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a krérmsajtot, belemorzsoljuk a márványsajtot és hozzáöntjük a tejszínt. Beletesszük a mustárt és friss borsot adunk hozzá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu