étel Blog: 2011. december

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2011. december

 

network.hu

 


Eredetileg vacsora utáni desszertnek készült, de olyan jól sikerült, hogy főfogás lett belőle. Senki se sajnálja magától a jót.


Hozzávalók
(Desszertként kb. 5-6 fős adag)

A tésztához:
5 tojás
3 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg liszt
fél dl rum
1 evőkanál vanília kivonat

A töltelékhez:
10 dkg mogyoró
10 dkg cukor
1 csík étcsokoládé


A tésztához a vajat megolvasztom, összekeverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, és habosra keverem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szupi én is szoktam ilyet készíteni!

Tovább 

 

 

network.hu

 

Sütünk kb. 15-20 db palacsintát.


Töltelék: 25 dkg túró, 1 cs. vaníliás cukor, tetszés szerint porcukor, fél citrom reszelt héja, pici mazsola (elhagyható), 1 tojásfehérje.

Jól kikeverjük és megtöltjük vele a palacsintánkat. Ha túl száraz a töltelék, tehetünk hozzá tejfölt.

Vékonyan kiolajozunk egy kisebb tepsit vagy jénai tálat, és sorban egymás mellé tesszük a feltekert palacsintákat.

Utána a következő öntetet tesszük rá: 2 dl tejföl, 1 db tojás sárgája, 1 cs.

Tovább 

 

Palacsintarekorder plébános a bölcsöde megnyitóján. 

 

 

Hatalmas felfordulás volt Zsombón, a helyi plébános 48 serpenyőben sütött egyszerre palacsintát a helyi bölcsőde megnyitóján.
Zengett a "hajrá, atya!", majdnem elnyomta Bonnie Tyler hangját is.

 

 

network.hu

 

 

*

 

 

 

 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu