étel Blog: 2013. január

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2013. január

 

The Juliska From Budapest - André Rieu & Carla Maffioletti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 

André Rieu in Mexico. La Paloma.

 

 

 

 

 

 

*

 

 

 


 

Dr. Bartanusz Attila: Amikor...

Amikor fény és árnyék borzongva ölelkezik,
Amikor a kishitű világ félve, riadtan örvendezik,
Amikor fekete fátylat von a dermesztő sötétség,
Amikor annyi szépet s jót firtat a szörnyű kétség.

Amikor hosszú vándorút után megpihen a fáradt,
Amikor a legkisebb patak is zúgó hatalmassá árad,
Amikor hangja van a hosszú, szótlan némaságnak,
Amikor naponta magamnak szólok, vágyakozva várlak.

Amikor a némaságot a hangos kacagás hessegeti,
Amikor a szenvedést a meredek szárnyalás fedi,
Amikor a kimondott szó olyan bájosan csilingel,
Amikor egy apró kis szív erre pirulva halkan felel.

Tovább 



Fűszeres sajtos spanyol tortilla

A színpompás spanyol stílusú tortilla finom melegen és hidegen is. Vágjuk cikkekre és tálaljuk friss bazsalikomos paradicsomsalátával.

Hozzávalók 4-6 személyre:
5 evőkanál olívaolaj,
175 g chorizo vagy más fűszeres kolbász vékonyan felszeletelve,
675 g burgonya meghámozva és vékonyan felszeletelve,
275 g vöröshagyma félbevágva és vékonyan felszeletelve,
4 tojás felverve,
2 evőkanál aprított petrezselyem,
1 csésze cheddar sajt reszelve,

őrölt feketebors

1 Kb.

Tovább 

Örmény palacsinta.

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
10 dkg darált mák,
15 dkg darált dió,
porcukor,
barack- vagy szilvaíz,
2 dkg vaj.

A mákot meg a diót a porcukorral külön-külön összekeverjük.

A palacsintákat egymásra borítva, felváltva megkenjük lekvárral, meghintjük a cukros mákkal, ill. a cukros dióval.

Tetejére üres palacsintát fektetünk, a vajat rátördeljük, és a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Tovább 



Tortilla piros mártással (Enchiladas rojas)

Hozzávalók:
3 evőkanál nagyon csípős paprikakrém,
2 apróra vágott hámozott, kimagozott paradicsom,
3 evőkanál apróra vágott hagyma,
1 teáskanál citromlé,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál zsír,
1 evőkanál finomra vágott zellerlevél,
0,5 kg darált hús,
0,5 mokkáskanál bors,
só,
24 tortilla,
4 evőkanál parmezán,
ketchup.

Keverjük simára a paprikakrémet, paradicsomot, ketchupot, hagymákat, citromlevet. Melegítsük meg.  Lassan olvasszunk fel serpenyőben 0,5 evőkanál zsírt, adjuk hozzá a paradicsommártást, pároljuk 3-4 percig, majd tartsuk melegen.

Tovább 



Flauta

Hozzávalók:
20 dkg csirkehús lebőrözve, kicsontozva, és ledarálva, vagy nagyon apróra szelve (Készíthetjük sertés- vagy marhahúsból is)
1 ek. olaj,
1 kis hagyma, finomra vágva,
1/2 zöld vagy piros paprika (finomra vágva),
1 chilipaprika kimagozva, (finomra vágva),
10 dkg fagyasztott csemegekukorica,
6 kimagozott olívabogyó felaprítva (zöld vagy fekete).
1 dl tejszín
só,
12 tortilla
Taco-mártás
A tetejére avokadópüré vagy tejföl

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű lábosban, beletesszük a csirkehúst, a hagymát és a zöldpaprikát.

Tovább 


Tortilla - Mexikó

Bevezetőként néhány mondat Fidel Benitez "tollából".

"A mexikói konyha méltán világhírű, hiszen a mexikóiak viszonylag egyszerű technikával, nem túl sokféle alapanyagból, igazán változatos ételeket készítenek. Ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszik az, hogy igen különböző kultúrák találkoztak itt: máig felismerhetők az ősi indián főzési technikák, illetve a spanyol, és rajta keresztül az arab hatások.

A mexikóiak a legtöbb étel természetesen Közép-Amerikában őshonos növényekből készítik, babból, kukoricából és burgonyából, amit paradicsommal, paprikával (többnyire chilivel), fűszerekkel (köménnyel, korianderrel, fahéjjal) ízesítenek, és különböző húsokkal kombinálják..............

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu