Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.
Február 1-én vasárnap 15 órától KrapfenFest a Sváb Sarokban.
Fánkszépségverseny, fánksütés-hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.
Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit, aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.
*
Palacsintatészta készítése és sütése
Hozzávalók:
2 tojás,
20 dkg liszt,
csipetnyi só,
2 deci tej,
szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen,
zsír vagy vaj a kisütéshez.
Legelterjedtebb tésztánk a palacsinta. Készítése igen egyszerűnek látszik, de ha valóban jó és ízletes palacsintát akarunk készíteni, nagy gondot kell fordítani az elkészítésére.
A palacsinta minőségét a tészta bekeverése, sütése és esetleg melegen tartása befolyásolja.
|
|
Vaníliás krémben sült palacsinta
Hozzávalók:
12 db palacsinta,
2 dl tejföl,
10 dkg tehéntúró,
3 dkg vaj vagy margarin,
2 zacskó vaníliás cukor,
ízlés szerint porcukor,
kevés reszelt citrom- vagy narancshéj,
csipetnyi só.
A krémhez az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy kellemesen, de ne túl édes legyen. Citromhéjjal és a sóval fűszerezzük.
A palacsintákat töltelék nélkül szorosan összegöngyöljük, és hosszúkás tűzálló tálra egymás mellé fektetve a vaníliás krémmel lelocsoljuk, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva annyi ideig sütjük, amíg a palacsinta majdnem az összes krémet beszívja.
Palacsintafelfújt
Hozzávalók:
6 db palacsinta,
12 dkg barackíz,
8 dkg vaj,
10 dkg liszt,
4 dl tej,
2 db vaníliarúd,
6 dkg cukor,
5 db tojás.
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. Barackízzel megkenjük, összecsavarjuk és kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk.
Világos vajas rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő vaníliás tejjel, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levesszük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverünk 4 dkg cukrot és egyenként a tojások sárgáját.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu