étel Blog: 2015. március

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2015. március


Palacsinta története, elterjedtsége.



A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só, és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó recepteket lehet itt begyüjteni, nem csak túrósat stb, én is kipróbáltam már a saját receptemet, tudom ajánlani: birsalma lekvár, inkább csak kenhetó állapotba legyen, nem kel sokáig főzni, a héja is benne maradjon, és a legvégén jó szórjuk meg dióval.
Nagyon finom.
Sokat lehet itt tanulni is, meg szórakozni, pihenni.

Tovább 

 Csokoládés rakott palacsinta

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés rakott palacsinta


Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom palacsinta receptet.


Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 dl szódavíz, só, olaj.

A töltelékhez: 12 dkg cukor, 3 kanál kakaópor, 5 dkg csokoládé, 2 tojás, 8 dl tej, 2 cs. Vaníliás cukor, 3 kanál liszt.


 Első lépésként készítsük el a palacsintatésztát: Egy nagyobb tálba keverjük ki a lisztet, a tojással, kevés sóval, majd adjuk hozzá a tejet, és a szódavizet, és a végén keverjük bele az étolajat.

Tovább 

 

 Naspolyás csúsztatott palacsinta

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 



Naspolyás csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg liszt
3 dkg kristálycukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
fél csomag vaníliás cukor
tej
csipetnyi só
naspolyalekvár

Elkészítés:
1. A lisztet csomómentesre keverjük a tojások sárgájával, a narancs és a citrom héjával, a vaníliás cukorral, a sóval, és annyi tejjel, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
2. A masszába óvatosan beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, így kissé lazítjuk.

Tovább 


Egy kis vidámság a sok finom palacsintáért köszönet képen.


Csak magyarul beszélőknek...  A Tál család

Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?

Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.

A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.

Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál, meg annak a testvére Lamen Tál várni akar vele még egy évet.

Utolsó hozzászólás

Töreki Tibor üzente 12 éve

Ákos jó,hogy e hírre rá TALÁL TÁL.
Jó, hogy velünk KLUBOZ TÁL
Sok embernek örömet OKOZ TÁL

Tovább 

 

Gofri egyszerűen 

 

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg sütőmargarin
6 dkg porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
2 dl tej
2 dl ásványvíz (szénsavas)
1 kiskanál citromlé

Elkészítés: 
A puha margarint jól kikeverjük a kétféle cukorral és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a
lisztet, a sütőport, a citromlevet, a tejet és a vizet. Miután jó simára kikevertük, beleforgatjuk
a habbá vert tojásfehérjéket is, és gofrisütőben kisütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a receptet.Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu