Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rumos-diós palacsinta.
Hozzávalók:
8 db előre megsütött palacsinta,
10 dkg dióbél,
3 cl rum, másfél dl tej,
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),
2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint,
csipetnyi só.
A tisztított diót nagyon finomra daráljuk, és kis lábosba szórjuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel és 2 evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a dióra. Nagyon kis lángon, folytonos keverés közben addig főzzük, amíg az egész krémmé nem sűrűsödik. (Vigyázzunk, nehogy elégjen, mert kellemetlen melléke lesz!) Ha már sűrű, a lángról lehúzzuk, és belekeverjük a rumot meg a sót. Ezzel már nem melegítjük, mert a rum a hő hatására elveszítené jellegzetes ízét.
A palacsintákat egyenként bekenjük a rumos diókrémmel, négyrét hajtjuk, és tűzálló tálra helyezzük.
A megmaradt krémet rákenhetjük a palacsinták tetejére, és a tálat befedjük.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de csak éppen annyi időre, amíg a palacsinták átmelegednek, de még nem sülnek. (Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot rumaromával kevert tejjel pótolhatjuk.)
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Csodapalacsinta