Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
A palacsinta-tészta. (Zilahi Ágnes: Valódi Magyar Szakácskönyv)
Öntsünk egy tálba egy liter tejet, üssünk bele négy tojást és egy kávés-kanálnyi sót, keverjünk közé annyi lisztet, hogy keményecske, de azért kanállal elkeverhető tészta legyen belőle, s mikor a tészta
már nem csomós, lassanként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy sürü palacsinta tésztává képződjék.
Hogy mikor jó, azt megpróbálhatjuk olyan formán, hogy forró és alig zsiros palacsinta-sütő közepébe,(melyet láng felett forrósitsunk meg,) öntsünk egy kanállal a tésztából és kissé oldalt jobbra-balra billentsük meg; ha a tészta még a forró vason is igen gyorsan szét foly, akkor még nem elég sürü, ellenben, ha nem igen akar elterülni, akkor még nagyon kemény a tészta.
Zöldbabos - sajtos - Baconos palacsinta.
Hozzávalók:
Kisütött palacsinták,
Megfőzött zöldbab,
Sajt, ujjnyi vastag rudakra vágva,
Bacon szalonna,
Tejföl.
Elkészítés:
Egy palacsintára fektetünk 5-6 szál zöldbabot, 1 sajtrudat, feltekerjük. Egy szelet Bacon szalonnával körbetekerjük.
Tálba lerakjuk.
Mindegyiket így elkészítjük, és lerakjuk.
Tejfölt kenünk a tetejére, és forró sütőben átforrósítjuk, hogy a benne levő sajt megolvadjon.
|
|
Készítsünk reformpalacsintát!
Teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül
A palacsinta nagy kedvenc. A sok különböző tölteléknek köszönhetően rengeteg ízben el tudjuk készíteni. De nemcsak a tölteléket, a tésztát is lehet változtatni, reformálni, így teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül kikeverni. Nézzük a lehetőségeket!
Ha ételeinket szeretnénk szervezetünk számára kevéssé megterhelővé tenni, a finomított alapanyagok helyett a teljes értékűeket érdemes választanunk.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Körtés szilvabefőtt
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók
2000 g szilva (előkészítve mérjük le)
2000 g körte
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 citrom leve
½ teáskanál őrölt fahéj
450 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
1 tasak Dr. Oetker Befőtt tartósító
Előkészítés
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Fügés szilvadzsem
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók
950 g szilva (előkészítve mérjük le)
50 g szárított füge
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
400 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
0.5 teáskanál őrölt fahéj
Előkészítés
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 950 g-ot kimérünk. A fügét apróra vágjuk.
Elkészítés
A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük.
Levendulás baracklekvár
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók:
1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
6 teáskanál levendula virág
2 evőkanál citromlé
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Előkészítés
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés
A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás