étel Blog: 2013. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2013. augusztus


A palacsinta-tészta. (Zilahi Ágnes: Valódi Magyar Szakácskönyv)

 

 

network.hu

 

 

Öntsünk egy tálba egy liter tejet, üssünk bele négy  tojást és egy kávés-kanálnyi sót, keverjünk közé annyi lisztet, hogy keményecske, de azért kanállal elkeverhető tészta legyen belőle, s mikor a tészta
már nem csomós, lassanként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy sürü palacsinta tésztává képződjék.
Hogy mikor jó, azt megpróbálhatjuk olyan formán, hogy forró és alig zsiros palacsinta-sütő közepébe,(melyet láng felett forrósitsunk meg,) öntsünk egy  kanállal a tésztából és kissé oldalt jobbra-balra billentsük meg; ha a tészta még a forró vason is igen gyorsan szét foly, akkor még nem elég sürü, ellenben, ha nem igen akar elterülni, akkor még nagyon kemény a tészta.

Utolsó hozzászólás

Németh Mária üzente 10 éve

Én a nyers tojást nem ajánlanám senkinek sem!

Tovább 

 

 

Zöldbabos - sajtos - Baconos palacsinta.

 

 

Hozzávalók:

Kisütött palacsinták,

Megfőzött zöldbab,

Sajt, ujjnyi vastag rudakra vágva,

Bacon szalonna,

Tejföl.

 

 

network.hu

 

Elkészítés:

Egy palacsintára fektetünk 5-6 szál zöldbabot, 1 sajtrudat, feltekerjük. Egy szelet Bacon szalonnával körbetekerjük.

Tálba lerakjuk.

Mindegyiket így elkészítjük, és lerakjuk.

Tejfölt kenünk a tetejére, és forró sütőben átforrósítjuk, hogy a benne levő sajt megolvadjon.

Tovább 

 


Készítsünk reformpalacsintát!
Teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül



A palacsinta nagy kedvenc. A sok különböző tölteléknek köszönhetően rengeteg ízben el tudjuk készíteni. De nemcsak a tölteléket, a tésztát is lehet változtatni, reformálni, így teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül kikeverni. Nézzük a lehetőségeket!

Ha ételeinket szeretnénk szervezetünk számára kevéssé megterhelővé tenni, a finomított alapanyagok helyett a teljes értékűeket érdemes választanunk.

Tovább 

 

Körtés szilvabefőtt

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

Hozzávalók

2000 g szilva (előkészítve mérjük le)

2000 g körte

3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

2 citrom leve

½ teáskanál őrölt fahéj

450 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)

1 tasak Dr. Oetker Befőtt tartósító

 

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle.

Tovább 

 

Fügés szilvadzsem

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

 

 

Hozzávalók

950 g szilva (előkészítve mérjük le)

50 g szárított füge

1 tasak Dr. Oetker Citromsav

400 g cukor

1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához

0.5 teáskanál őrölt fahéj

 

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 950 g-ot kimérünk. A fügét apróra vágjuk.

 

Elkészítés

A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük.

Tovább 

 

Levendulás baracklekvár

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

Hozzávalók:

1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)

6 teáskanál levendula virág

2 evőkanál citromlé

350 g cukor

1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

 

Előkészítés

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.

 

Elkészítés

A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu