Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Palacsintanyárs. - Mandulás olívabogyó kabátban.
Palacsintanyárs.
Hozzávalók:
Tésztához:
12 dkg finomliszt,
6 dkg rétesliszt,
2 tojás,
1 kiskanál Vegeta
2 dkg reszelt parmezán, trapista vagy füstölt sajt,
1 kiskanál sütőpor,
3 dl víz,
1,5 dl passzírozott friss paradicsom vagy 100%-os paradicsomlé.
A töltelékhez:
3 kanál apróra vágott bazsalikom,
2 dkg natúr fenyőmag,
3 dkg reszelt parmezán sajt,
1 dl olívaolaj,
csipet só.
Két új bemutatóval várja Önöket a "Pécsi Nemzeti Színház"
Bolha a fülbe
bemutató: 2014. január 31. 19.00 Nagyszínház
Georges Feydeau művét, a vígjátékirodalom egyik legkiemelkedőbb darabját Méhes László viszi színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban Köles Ferenccel a főszerepben. (Képünkön Köles Ferenc a 39 lépcsőfokban bolondozik éppen.)
A féltékenyen lövöldöző spanyol ügyfél, a beszédhibás unokaöcs, a verekedős angol vendég, és a Gavallér Gúnár szálloda tévelygő alkalmazottainak leírhatatlan kavarodásában kétszázszor nyílnak és csukódnak az ajtók, mindenki észvesztve nyomoz és menekül.
|
|
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Habos palacsinta alaptészta
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
1 ek olaj,
1 ek porcukor,
só
Elkészítése: A tojássárgákat keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)
A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Alkotás palacsinta
Hozzávalók:
30 dkg lapocka vagy comb,
2 dl tejföl,
2 tojás,
13-15 dkg liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej,
1-2 dl szódavíz,
1 csokor petrezselyemzöld,
0,5 dl olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só
Elkészítése: A megmosott és leszárított húst meg a tisztított vöröshagymát kétszer átdaráljuk, hogy kenhető legyen. A habosra felvert tojásból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejfölsűrűségű legyen.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu