étel Blog: 2014. november

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2014. november

Az élesztős palacsinta. (Zilahy Ágnes 1891)

 

 

 

 

network.hu

 

Egy liter meleg, jó tejet tegyünk mély tálba és  üstünk bele hat egész tojást. Négy deka élesztőt próbáljunk meg, jó e? Ha jó, azt is tegyünk a liszt közé. Ezenkivül a tálban levő tejhez 6 kanálnyi czukor-port, kevés sót és annyi lisztet keverjünk, hogy hig palacsinta tészta legyen belőle. Miután mindezeket jól összekevertük, tegyük gyengén meleg helyre, mikor a tészta kezd a tálban emelkedni, vegyük el a melegről.

Tovább 



Almás szilvás fahéjas lekvár - egyszerűen mennyei



Szilva, alma, fahéj egy kis rum. Hmmm mennyei ízvilágú lekvárt kapunk belőle. Télen fogyasztva olyan érzése lesz mintha egy jókora frissen főzött szilvás gombócba harapna éppen. A házi lekvárokat bizony érdemes megbolondítani olyan belevalók összeválogatásával, amelyek végül kiváló eredményként más a megszokottól eltérő ízvilággal ajándékoznak meg munkánk gyümölcseként. Készítse el Ön is és lefogadom kedvenc házi lekvárjai között fogja számon tartani.

Tovább 

 


Vaníliakrémes palacsinta.

Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
egy csomag vaníliás cukor,
három kanál porcukor.

A hozzávalókat összekeverjük, és sűrű krémmé főzzük. A palacsintákat megtöltjük és összegöngyöljük.


Túrós palacsinta.

Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
25 dkg tehéntúró,
két tojás,
2-3 kanál porcukor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola,
kevés tej,
2 dl tejföl.

A túrót szitán áttörjük és a tojások sárgájával, a többi ízesítővel, a tejföl felével, a tejjel és a tojások fehérjéből vert kemény habbal simára keverjük.

Utolsó hozzászólás

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Mindkét receptet ki fogom próbálni.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu