Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vaníliakrémes palacsinta.
Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
egy csomag vaníliás cukor,
három kanál porcukor.
A hozzávalókat összekeverjük, és sűrű krémmé főzzük. A palacsintákat megtöltjük és összegöngyöljük.
Túrós palacsinta.
Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
25 dkg tehéntúró,
két tojás,
2-3 kanál porcukor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola,
kevés tej,
2 dl tejföl.
A túrót szitán áttörjük és a tojások sárgájával, a többi ízesítővel, a tejföl felével, a tejjel és a tojások fehérjéből vert kemény habbal simára keverjük.
Gesztenyés palacsinta.
Hozzávalók: a tésztához:
három tojás,
3 dkg porcukor,
négy evőkanál olaj,
1 l tej,
20 dkg rétesliszt,
csipetnyi só;
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
tej,
1-2 evőkanál barackíz,
két evőkanál rum,
a tetejére:
porcukor.
A tésztához a tojássárgájákat a porcukorral meg az olajjal simára keverjük, felengedjük a tejjel, majd csipetnyi sóval ízesítjük, és a lisztet hozzáadva fél óráig pihentetjük. Ekkor adjuk hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és teflon serpenyőben a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
|
|
Gundel palacsinta.
Hozzávalók:
1 adag kisütött palacsinta,
20 dkg darált dió,
1 dl tej,
egy csomag vaníliás cukor,
két kanál cukor;
az öntethez:
két evőkanál kakaópor,
két evőkanál cukor,
egy diónyi vaj,
egy evőkanál rum.
A tejet a cukorral meg a vaníliás cukorral felforraljuk, és a diót megfőzzük benne. Ezzel töltjük meg a palacsintákat, négybe hajtjuk, és a mártással leöntjük. A csokoládémártáshoz a kakaóport a cukorral meg egy kevés vízzel sűrűre főzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és ha elolvadt, a rummal ízesítjük.
Csúsztatott palacsinta.
Hozzávalók:
négy tojás,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3,5 dl tej,
12 dkg liszt,
porcukor,
reszelt citromhéj vagy darált mandula,
a sütéshez olaj.
A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebből a habos, könnyű masszából) és tűzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé.
Palacsinta vaníliás krémmel
Töltelék:
2 tojássárgája,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília.
Palacsintákat készítünk, melyeket a következő krémmel töltjük meg: a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a cukorral, majd a tejjel, és ízlés szerint vaníliával. Sűrű péppé főzzük. Megtöltjük a palacsintákat. Ha marad krém, tálaláskor ráöntjük a palacsinták tetejére.
*
Almás fahéjas palacsinta.
Hozzávalók:
ízlés szerint porcukor, őrölt fahéj, csipet só, tej (mennyisége az alma méretétől függ), barna cukor, liszt (mennyisége az alma méretétől függ), 1 tojás, 5 alma, 2 dl habtejszín, olaj a sütéshez
Elkészítés:
Mossuk meg és pucolás nélkül reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, kevés lisztet és tejet, hogy sűrű tésztát kapjunk, ahol az alma dominál (tehát ne a liszttől legyen sűrű).
Dahlpalacsinta (Vega)
Hozzávalók 4 személyre:
2 dl rizs
1 dl feles borsó
1 dl joghurt
víz,
2 kiskanál só,
1/4 kiskanál erős paprika
Áztassuk a feles borsót és a rizst egész éjszakán át vízben. Törjük össze és adjuk hozzá a csípős paprikát, a sót, és annyi vizet, amennyi segíti az elkeveredést. Tegyük hozzá a joghurtot, és jól keverjük össze. Olyan legyen a tészta, mint a szokásos palacsintatészta. Finoman vajazzuk meg a serpenyőt, és öntjük rá a tésztát körkörösen.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás