Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Káposztás palacsinta.
Hozzávalók:
40 dkg fehér fejes káposzta,
1 dl olaj,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
20-25 dkg liszt,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2-3 dl szódavíz,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só.
A káposztát tisztítás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Két evőkanálnyi olajon, kevés sóval, borssal, fedő alatt, 10 percig pároljuk a saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk.
Közben meghintjük a cukorral. Hagyjuk, hogy kihűljön. A palacsintatésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, ezután apránként hozzáadjuk a lisztet és annyi szódavizet, hogy a szokásos palacsintamassza legyen belőle. Megsózzuk, fél dl olajat belekeverünk, végül a pirított, de már egészen kihűlt káposztát is hozzáadjuk.
A masszát 10 percig hagyjuk állni, az alatt a benne lévő liszt kissé megduzzad. Palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt felforrósítunk (nem kell olajat tenni bele, mert a palacsintában bőven van), és a szokásos módon kis palacsintákat sütünk belőle.
A megsült palacsintákat egyenként megkenjük kevés tejföllel, és meghintjük kevés reszelt sajttal, majd szorosan összecsavarva, szögletes tepsibe tesszük. A megmaradt sajtot összekeverjük a megmaradt tejföllel, és rákenjük a palacsinták tetejére.
Előmelegített forró sütőbe toljuk néhány percre, de nem szabad nagyon megpirítani, mert kiszárad és az égett sajttól megkeseredik.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Csodapalacsinta