étel Blog: 2014. február

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja - 2014. február

 

Mártásos palacsinta.

 

Hozzávalók:

8 előre megsütött palacsinta,

10 dkg tehéntúró,

2 dl tejföl,

2 dl kefir,

1 citrom leve és reszelt héja,

méz vagy cukor ízlés szerint,

1 tojás,

1 evőkanál sárgabaracklekvár,

1 zacskó vaníliás cukor,

csipetnyi só.

 

A töltelékhez a túrót áttörjük, és 1 teáskanálnyi tejföllel, valamint a sárgabaracklekvárral simára keverjük. Csipetnyi sóval, a reszelt citromhéj felével és a vaníliás cukorral ízesítjük.

Tovább 

 

 

Rumos-diós palacsinta.

 

Hozzávalók:

8 db előre megsütött palacsinta,

10 dkg dióbél,

3 cl rum, másfél dl tej,

1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),

2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint,

csipetnyi só.

 

A tisztított diót nagyon finomra daráljuk, és kis lábosba szórjuk.

A lisztet simára keverjük a tejjel és 2 evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a dióra. Nagyon kis lángon, folytonos keverés közben addig főzzük, amíg az egész krémmé nem sűrűsödik.

Tovább 

 

 

 

Karfiolos rántott palacsinta.

 

Hozzávalók:

12 db a szokásos módon megsütött, sós palacsinta,

1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),

1 púpozott evőkanál finomliszt,

2 dkg vaj (vagy margarin),

1 tojás,

másfél dl tej,

fél dl sűrű tejföl,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 késhegynyi törött fehér bors,

ízlés szerint só,

a bundázáshoz:

2 tojás,

liszt,

zsemlemorzsa,

a sütéshez olaj.

 

A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, szűrőkanálba rakjuk, és beleengedjük a forrásban lévő, sós vízbe.

Tovább 

 

 

Palacsintatorta.

 

Hozzávalók:

8-10 db megsütött palacsinta,

1 tojás,

3 evőkanál sárgabaracklekvár,

3 evőkanál darált dió,

3 evőkanál darált mák,

15 dkg tehéntúró,

2 dl kefir,

2 evőkanál mazsola,

ízlés szerint cukor vagy méz,

1 mokkáskanál reszelt citromhéj,

csipetnyi só.

 

A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és csipetnyi sóval összekeverjük.

Ha szükséges, a lekvárt kenhetőre keverjük egy-két teáskanál vízzel.

Tovább 

 

 

Káposztás palacsinta.

 

Hozzávalók:

40 dkg fehér fejes káposzta,

1 dl olaj,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 dl tej,

20-25 dkg liszt,

5 dkg reszelt füstölt sajt,

2-3 dl szódavíz,

1 teáskanál cukor,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

1 teáskanál só.

 

A káposztát tisztítás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Két evőkanálnyi olajon, kevés sóval, borssal, fedő alatt, 10 percig pároljuk a saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Azt hiszem hogy az ilyen palacsinta magában is finom lehet

Tovább 

 

 

Káposztás palacsinta-rolád.

 

Hozzávalók:

25 dkg fehér édeskáposzta,

2 tojás,

20 dkg liszt,

2 dl tej,

2 dl szódavíz,

1 dl olaj,

1 evőkanál cukor,

ízlés szerint törött fekete bors,

ízlés szerint só;

a tetejére:

2 dl tejföl,

1 tojás,

5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só.

 

A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Ez nagyon finom lehet

Tovább 

 

 

 

Palacsinta töltelékek

 

Afrikai palacsinta

 

A kókuszreszeléket kakaóval, reszelt narancshéjjal, kristálycukorral elkeverjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk.

Vaníliamártással tálaljuk.

 

Almás-mákos palacsinta.

 

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük.

Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel megtöltjük. Összegöngyöljük, vaníliás porcukorral meghintjük, puncsmártással tálaljuk.

Tovább 

 

 

Thai pulykás tortillatekercs

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

250 g Philadelphia light sajtos szendvicskrém

3 evőkanál édes-csípős chiliszósz

4 db nagy lágy tortilla-lap

2 db salátaszív (csíkokra vágva)

1 db mangó (csíkokra vágva)

20 dkg pulykamell felvágott (nagyon vékonyra szeletelve)

 

 


 

Elkészítés:

 

1. Keverjük krémesre a Philadelphiát a chiliszósszal, és ízesítsük sóval, borssal.

 

2. Kenjük meg a tortillákat a krém 1/4 részével.

Tovább 

 

 

Hozzávalók 20 db palacsintához:

 

 

40 dg búzaliszt (kipróbáltam 1/3 rész Küchenfürst Burgonyakeményítővel, jó lett)

6 dl tej (3,5 %kos)

4 db nagy tojás

2 evőkanál étolaj (kb kicsit több úgy is jó)

2 csipet só

1 kávéskanál kristálycukor

3,5 dkg Instant élesztő (sütés előtt egy órát pihentetem)

 

Sütés 28 cm. titánbevonatú palacsintasütővel (zsiradék nélkül)

 

Kedvencem a túros 25 dk kb 10 db, többi házi baracklekvár – daráltdióbéllel.

Tovább 

 

 

Paradicsomos rakott palacsinta.

 

Hozzávalók:

12 darab a szokásos módon megsütött sós palacsinta,

1 üveg (2 dl) ketchup,

2 dl tejföl,

1 tyúkhúsleves-kocka,

10 dkg reszelt trappista sajt,

1 mokkáskanál currypor,

1 késhegynyi őrölt fahéj,

1 késhegynyi törött fekete bors,

csipetnyi cukor,

ízlés szerint só.

 

A ketchupot kis lábosba öntjük és felmelegítjük, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát, és addig keverjük, amíg feloldódik.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu