Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Mártásos palacsinta.
Hozzávalók:
8 előre megsütött palacsinta,
10 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 citrom leve és reszelt héja,
méz vagy cukor ízlés szerint,
1 tojás,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só.
A töltelékhez a túrót áttörjük, és 1 teáskanálnyi tejföllel, valamint a sárgabaracklekvárral simára keverjük. Csipetnyi sóval, a reszelt citromhéj felével és a vaníliás cukorral ízesítjük.
Rumos-diós palacsinta.
Hozzávalók:
8 db előre megsütött palacsinta,
10 dkg dióbél,
3 cl rum, másfél dl tej,
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),
2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint,
csipetnyi só.
A tisztított diót nagyon finomra daráljuk, és kis lábosba szórjuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel és 2 evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a dióra. Nagyon kis lángon, folytonos keverés közben addig főzzük, amíg az egész krémmé nem sűrűsödik.
|
|
Karfiolos rántott palacsinta.
Hozzávalók:
12 db a szokásos módon megsütött, sós palacsinta,
1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),
1 púpozott evőkanál finomliszt,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
másfél dl tej,
fél dl sűrű tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só,
a bundázáshoz:
2 tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.
A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, szűrőkanálba rakjuk, és beleengedjük a forrásban lévő, sós vízbe.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Palacsintatorta.
Hozzávalók:
8-10 db megsütött palacsinta,
1 tojás,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 evőkanál darált dió,
3 evőkanál darált mák,
15 dkg tehéntúró,
2 dl kefir,
2 evőkanál mazsola,
ízlés szerint cukor vagy méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só.
A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és csipetnyi sóval összekeverjük.
Ha szükséges, a lekvárt kenhetőre keverjük egy-két teáskanál vízzel.
Káposztás palacsinta.
Hozzávalók:
40 dkg fehér fejes káposzta,
1 dl olaj,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
20-25 dkg liszt,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2-3 dl szódavíz,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só.
A káposztát tisztítás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Két evőkanálnyi olajon, kevés sóval, borssal, fedő alatt, 10 percig pároljuk a saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk.
Káposztás palacsinta-rolád.
Hozzávalók:
25 dkg fehér édeskáposzta,
2 tojás,
20 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
1 dl olaj,
1 evőkanál cukor,
ízlés szerint törött fekete bors,
ízlés szerint só;
a tetejére:
2 dl tejföl,
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só.
A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük.
Palacsinta töltelékek
Afrikai palacsinta
A kókuszreszeléket kakaóval, reszelt narancshéjjal, kristálycukorral elkeverjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk.
Vaníliamártással tálaljuk.
Almás-mákos palacsinta.
A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük.
Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel megtöltjük. Összegöngyöljük, vaníliás porcukorral meghintjük, puncsmártással tálaljuk.
Thai pulykás tortillatekercs
250 g Philadelphia light sajtos szendvicskrém
3 evőkanál édes-csípős chiliszósz
4 db nagy lágy tortilla-lap
2 db salátaszív (csíkokra vágva)
1 db mangó (csíkokra vágva)
20 dkg pulykamell felvágott (nagyon vékonyra szeletelve)
Elkészítés:
1. Keverjük krémesre a Philadelphiát a chiliszósszal, és ízesítsük sóval, borssal.
2. Kenjük meg a tortillákat a krém 1/4 részével.
11 éve | Oszlánszki Ferenc | 0 hozzászólás
Hozzávalók 20 db palacsintához:
40 dg búzaliszt (kipróbáltam 1/3 rész Küchenfürst Burgonyakeményítővel, jó lett)
6 dl tej (3,5 %kos)
4 db nagy tojás
2 evőkanál étolaj (kb kicsit több úgy is jó)
2 csipet só
1 kávéskanál kristálycukor
3,5 dkg Instant élesztő (sütés előtt egy órát pihentetem)
Sütés 28 cm. titánbevonatú palacsintasütővel (zsiradék nélkül)
Kedvencem a túros 25 dk kb 10 db, többi házi baracklekvár – daráltdióbéllel.
Paradicsomos rakott palacsinta.
Hozzávalók:
12 darab a szokásos módon megsütött sós palacsinta,
1 üveg (2 dl) ketchup,
2 dl tejföl,
1 tyúkhúsleves-kocka,
10 dkg reszelt trappista sajt,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
A ketchupot kis lábosba öntjük és felmelegítjük, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát, és addig keverjük, amíg feloldódik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás