étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja

 

 

Káposztás palacsinta-rolád.

 

Hozzávalók:

25 dkg fehér édeskáposzta,

2 tojás,

20 dkg liszt,

2 dl tej,

2 dl szódavíz,

1 dl olaj,

1 evőkanál cukor,

ízlés szerint törött fekete bors,

ízlés szerint só;

a tetejére:

2 dl tejföl,

1 tojás,

5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só.

 

A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Ez nagyon finom lehet

Tovább 

 

 

 

 

Palacsinta töltelékek

 

Afrikai palacsinta

 

A kókuszreszeléket kakaóval, reszelt narancshéjjal, kristálycukorral elkeverjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk.

Vaníliamártással tálaljuk.

 

Almás-mákos palacsinta.

 

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük.

Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel megtöltjük. Összegöngyöljük, vaníliás porcukorral meghintjük, puncsmártással tálaljuk.

Tovább 

 

 

Thai pulykás tortillatekercs

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

250 g Philadelphia light sajtos szendvicskrém

3 evőkanál édes-csípős chiliszósz

4 db nagy lágy tortilla-lap

2 db salátaszív (csíkokra vágva)

1 db mangó (csíkokra vágva)

20 dkg pulykamell felvágott (nagyon vékonyra szeletelve)

 

 


 

Elkészítés:

 

1. Keverjük krémesre a Philadelphiát a chiliszósszal, és ízesítsük sóval, borssal.

 

2. Kenjük meg a tortillákat a krém 1/4 részével.

Tovább 

 

 

Hozzávalók 20 db palacsintához:

 

 

40 dg búzaliszt (kipróbáltam 1/3 rész Küchenfürst Burgonyakeményítővel, jó lett)

6 dl tej (3,5 %kos)

4 db nagy tojás

2 evőkanál étolaj (kb kicsit több úgy is jó)

2 csipet só

1 kávéskanál kristálycukor

3,5 dkg Instant élesztő (sütés előtt egy órát pihentetem)

 

Sütés 28 cm. titánbevonatú palacsintasütővel (zsiradék nélkül)

 

Kedvencem a túros 25 dk kb 10 db, többi házi baracklekvár – daráltdióbéllel.

Tovább 

 

 

Paradicsomos rakott palacsinta.

 

Hozzávalók:

12 darab a szokásos módon megsütött sós palacsinta,

1 üveg (2 dl) ketchup,

2 dl tejföl,

1 tyúkhúsleves-kocka,

10 dkg reszelt trappista sajt,

1 mokkáskanál currypor,

1 késhegynyi őrölt fahéj,

1 késhegynyi törött fekete bors,

csipetnyi cukor,

ízlés szerint só.

 

A ketchupot kis lábosba öntjük és felmelegítjük, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát, és addig keverjük, amíg feloldódik.

Tovább 

 

 

Palacsintanyárs. - Mandulás olívabogyó kabátban.

 

 

network.hu

 

Palacsintanyárs.

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

12 dkg finomliszt,

6 dkg rétesliszt,

2 tojás,

1 kiskanál Vegeta

2 dkg reszelt parmezán, trapista vagy füstölt sajt,

1 kiskanál sütőpor,

3 dl víz,

1,5 dl passzírozott friss paradicsom vagy 100%-os paradicsomlé.

 

A töltelékhez:

3 kanál apróra vágott bazsalikom,

2 dkg natúr fenyőmag,

3 dkg reszelt parmezán sajt,

1 dl olívaolaj,

csipet só.

Tovább 

Két új bemutatóval várja Önöket a "Pécsi Nemzeti Színház"

Bolha a fülbe  
bemutató: 2014. január 31. 19.00 Nagyszínház

Georges Feydeau művét, a vígjátékirodalom egyik legkiemelkedőbb darabját Méhes László viszi színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban Köles Ferenccel a főszerepben. (Képünkön Köles Ferenc a 39 lépcsőfokban bolondozik éppen.)

network.hu


A féltékenyen lövöldöző spanyol ügyfél, a beszédhibás unokaöcs, a verekedős angol vendég, és a Gavallér Gúnár szálloda tévelygő alkalmazottainak leírhatatlan kavarodásában kétszázszor nyílnak és csukódnak az ajtók, mindenki észvesztve nyomoz és menekül.

Tovább 

 Mini Schramli farsang nyitó bulija

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

network.hu

 

 

*

 

 

 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu