Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Káposztás palacsinta-rolád.
Hozzávalók:
25 dkg fehér édeskáposzta,
2 tojás,
20 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
1 dl olaj,
1 evőkanál cukor,
ízlés szerint törött fekete bors,
ízlés szerint só;
a tetejére:
2 dl tejföl,
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só.
A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük.
|
|
Palacsinta töltelékek
Afrikai palacsinta
A kókuszreszeléket kakaóval, reszelt narancshéjjal, kristálycukorral elkeverjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk.
Vaníliamártással tálaljuk.
Almás-mákos palacsinta.
A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük.
Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel megtöltjük. Összegöngyöljük, vaníliás porcukorral meghintjük, puncsmártással tálaljuk.
Thai pulykás tortillatekercs
250 g Philadelphia light sajtos szendvicskrém
3 evőkanál édes-csípős chiliszósz
4 db nagy lágy tortilla-lap
2 db salátaszív (csíkokra vágva)
1 db mangó (csíkokra vágva)
20 dkg pulykamell felvágott (nagyon vékonyra szeletelve)
Elkészítés:
1. Keverjük krémesre a Philadelphiát a chiliszósszal, és ízesítsük sóval, borssal.
2. Kenjük meg a tortillákat a krém 1/4 részével.
10 éve | Oszlánszki Ferenc | 0 hozzászólás
Hozzávalók 20 db palacsintához:
40 dg búzaliszt (kipróbáltam 1/3 rész Küchenfürst Burgonyakeményítővel, jó lett)
6 dl tej (3,5 %kos)
4 db nagy tojás
2 evőkanál étolaj (kb kicsit több úgy is jó)
2 csipet só
1 kávéskanál kristálycukor
3,5 dkg Instant élesztő (sütés előtt egy órát pihentetem)
Sütés 28 cm. titánbevonatú palacsintasütővel (zsiradék nélkül)
Kedvencem a túros 25 dk kb 10 db, többi házi baracklekvár – daráltdióbéllel.
Paradicsomos rakott palacsinta.
Hozzávalók:
12 darab a szokásos módon megsütött sós palacsinta,
1 üveg (2 dl) ketchup,
2 dl tejföl,
1 tyúkhúsleves-kocka,
10 dkg reszelt trappista sajt,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
A ketchupot kis lábosba öntjük és felmelegítjük, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát, és addig keverjük, amíg feloldódik.
Palacsintanyárs. - Mandulás olívabogyó kabátban.
Palacsintanyárs.
Hozzávalók:
Tésztához:
12 dkg finomliszt,
6 dkg rétesliszt,
2 tojás,
1 kiskanál Vegeta
2 dkg reszelt parmezán, trapista vagy füstölt sajt,
1 kiskanál sütőpor,
3 dl víz,
1,5 dl passzírozott friss paradicsom vagy 100%-os paradicsomlé.
A töltelékhez:
3 kanál apróra vágott bazsalikom,
2 dkg natúr fenyőmag,
3 dkg reszelt parmezán sajt,
1 dl olívaolaj,
csipet só.
Két új bemutatóval várja Önöket a "Pécsi Nemzeti Színház"
Bolha a fülbe
bemutató: 2014. január 31. 19.00 Nagyszínház
Georges Feydeau művét, a vígjátékirodalom egyik legkiemelkedőbb darabját Méhes László viszi színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban Köles Ferenccel a főszerepben. (Képünkön Köles Ferenc a 39 lépcsőfokban bolondozik éppen.)
A féltékenyen lövöldöző spanyol ügyfél, a beszédhibás unokaöcs, a verekedős angol vendég, és a Gavallér Gúnár szálloda tévelygő alkalmazottainak leírhatatlan kavarodásában kétszázszor nyílnak és csukódnak az ajtók, mindenki észvesztve nyomoz és menekül.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás