étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja


Töklámpás Fesztivál 2012. október 27. Szombat


Helyszín: Hősök tere, Időpont: 19.00-21.00 óra

Tököt hozz, ne légy töketlen!!!

19:00 órakor találkozó a Hősök terén.

A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat.

21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy.

network.hu


Ez nem csak egy Töklámpás fesztivál

Megkérünk minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert.

Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Tovább 


Meghalt Komár László, a magyar Elvis

 

 

network.hu

 

67 évesen meghalt Komár László. Az énekes szerda hajnalban (2012. 10. 17.) otthonában, felesége karjában hunyt el. Komár Lászlót néhány héttel ezelőtt tüdőembólia miatt kórházba szállították, akkor perceken múlt az élete. A halál hírét az énekes családja is megerősítette.

Komár Lászlót hetekkel ezelőtt szállították az intenzív osztályra köhögés és erős mellkasi fájdalmak miatt, a diagnózis szerint panaszait tödőembólia okozta.

Tovább 

 


Dr Bartanusz Attila: Te mondtad…


Te mondtad, az őszben is lehet nyár, kedves melegség,
Lehet zimankós hideg, köd, de lehet felhőt törő fényesség,
Lehet a szónak, hangnak hullámzó, dúdoló gyönyöre,
Lehet, vagy biztosan így van, angyal szállt a földre.

Nos az égre tekintek az őszi napsugárban szépet látok,
Arcomat melegítve, újra a hívó szóra, a csodára várok,
Látom a sugarak táncát, hallom a levél zizzenését,
Ilyenkor irigylem, megvallom, irigylem mások szerelmét.

Tovább 


Egyperces viccek. Egysorosak...  

Tanulok, mert a tanulásba fektetett energia meghozza a gyümölcsét... és mint tudjuk: a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban.

Magyarország jobb pozícióba került a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó.

Sétálunk, sétálunk egy kocsmába becsücsülünk, fröccs.

Vettem egy csúcstelefont, de ezen is csak ugyanazok a fazonok hívnak.

Olyan pocsékul nézel ki, iszol te rendesen?

Utolsó hozzászólás

Fodor Sándor üzente 12 éve

Jó szelet kapitány, a sportszelet!

Tovább 

Jótékonysági koncert a Gyermekellátás javára

 

 

network.hu

 

A Szent János Kórházban 1898 óta történik gyermekellátás. Jelenleg 75 ágyon gyógyítunk gyermekeket. Gyermeksebészeti osztály, Koraszülött-csecsemő- és gyermekosztály fül-orr-gégészeti részleggel, PIC részleg működik intézményünkben. Az osztályokon és a hozzájuk csatolt szakambulanciákon évente több, mint 50.000 gyermek fordul meg.

A korszerű betegellátás egyik alapfeltétele a megfelelő diagnosztikus háttér biztosítása, melynek egyik fontos területe a sugárterhelést nem jelentő képalkotó vizsgálat, az ultrahang.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Már a szórakozásunkból is politikát csináltok?

Tovább 



Dr. Bartanusz Attila: Ma megint

Néma fehérséggel dermesztő hideggel terpeszkedik a január,
Fehérségével mindent megtisztítva, újra áhitattal vár,
Dermedtségében pompázva az új tavasz eljövését súgja,
A tél tündére kézenfogja a tavaszt, lantnak pendül a húrja.

Nos, a fagyos tél jelenleg az Úr, de mi tudjuk lassan elindul,
Némaságában pompásan egy messzi harang csendesen kondul,
Áhítatot, tiszteletet parancsol halkan foszló giling-galangja,
Minden évben újra szól ilyentájt a dicséret szép hangja.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 12 éve

A költő bizonyára szereti a palacsintát amit a múzsája, Évikéje süt neki, de azt csak megeszi, és verset a párjának ír.
Én a szeretetet, szerelmet, hálát olvastam csak ki a versből, az, hogy mikor született akihez a verset írták teljesen mellékes.
Ez a vers forró kánikulás nyárban is szerelmi vallomás.

Tovább 

NEKTARINOS NARANCSLEKVÁR NARANCSLIKŐRREL

 

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:
1250 g nektarin (előkészítve mérjük le)
250 g narancsfilé (előkészítve mérjük le)
250 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100%-os)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1
4 evőkanál narancslikőr

Előkészítés:
A nektarint megmossuk, lecsöpögtetjük, eltávolítjuk a magját, apróra vágjuk, és kimérünk 1250 g-ot. A narancsot meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk.

Tovább 

 

network.hu

 

LEVENDULÁS BARACKLEKVÁR

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
6 teáskanál levendula virág
2 evőkanál citromlé
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Előkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk.
A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük.
Hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet.

Utolsó hozzászólás

Németh Mária üzente 12 éve

Én már készítettem lekvárt úgy is hogy fele sárgabarack-fele sárga dinnye. finom volt az is. Kicsit az ananászra emlékeztetett az íze.gyorsan el is fogyott.

Tovább 

A fekete bodza, vagy festőbodza (Sambucus nigra)

network.hu


network.hu



Receptek, amelyeket immár 50 éve használok különböző bogyósokból készűlt ízekhez és szörpökhöz.

Málnaszörp hidegen.

Hozzávalók:
2 kg málna,
2,5 l víz,
2 kg cukor,
fél kávéskanál tartósítószer,
1 kávéskanál citromsav  vagy borkősav.

A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk, és uborkásüvegbe tesszük. A vizet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük, és a málnára öntjük.

Tovább 


 Málnás ribizlidzsem vörösborral
 

network.hu

Hozzávalók: 
650 ml piros ribizlilé (1100 g gyümölcsből)
250 g málna (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
350 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
100 ml száraz vörösbor
 
Előkészítés:
A  ribizlit  megmossuk,  lecsöpögtetjük,  levet nyerünk  belőle,  majd  650  ml-t  kimérünk.  A málnát  óvatosan  leöblítjük,  lecsöpögtetjük,  és 250 g-ot kimérünk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu