Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fekete bodza, vagy festőbodza (Sambucus nigra)
Receptek, amelyeket immár 50 éve használok különböző bogyósokból készűlt ízekhez és szörpökhöz.
Málnaszörp hidegen.
Hozzávalók:
2 kg málna,
2,5 l víz,
2 kg cukor,
fél kávéskanál tartósítószer,
1 kávéskanál citromsav vagy borkősav.
A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk, és uborkásüvegbe tesszük. A vizet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük, és a málnára öntjük. 24 órát állni hagyjuk, majd ritka szövésű vászonruhán leszűrjük és átpréseljük. Hozzákeverjük a cukrot, és ismét állni hagyjuk 24 órát, közben gyakran kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon benne.
Hidegen palackozzuk.
Ugyanígy készíthetünk eper-, ribizli-, bodzabogyó- és szederszörpöt is.
Ribizliíz:
Hozzávalók:
2 kg ribizli,
1 kg cukor.
A szép piros, érett ribizlit megmossuk, lecsurgatjuk, leszemezzük, és szitán áttörjük. A
visszamaradt cefrére vizet öntünk, megkevergetjük, így a héja feljön a tetejére. Szűrőkanállal lehalásszuk, és a ribizlihez adjuk. Gyakran kevergetve sűrűre főzzük, végül hozzáadjuk a cukrot, és még 5-10 perc főzés után forrón üvegekbe töltjük és száraz gőzbe tesszük.
Ugyanígy készíthetünk eper-, málna-, bodzabogyó- és szederízt is.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!