Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
NEKTARINOS NARANCSLEKVÁR NARANCSLIKŐRREL
Hozzávalók:
1250 g
nektarin (előkészítve mérjük le)
250 g narancsfilé (előkészítve mérjük
le)
250 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100%-os)
1 tasak Dr. Oetker
Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1
4
evőkanál narancslikőr
Előkészítés:
A nektarint megmossuk,
lecsöpögtetjük, eltávolítjuk a magját, apróra vágjuk, és kimérünk 1250 g-ot.
A narancsot meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. A narancs húsát
kivágjuk, majd kimérünk 250 g-ot. Kimérünk 250
ml narancslevet.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a narancslevet és
a vaníliás cukrot egy főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral
alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon
felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Végül
hozzákeverjük a narancslikőrt is. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a
tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd
5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
A lekvárból kitűnő
desszertet készíthetünk, ha natúr joghurttal vagy túrókrémmel rétegezve
tálaljuk.
http://sutnijo.hu
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Almás szilvás fahéjas lekvár - egyszerűen mennyei
LEVENDULÁS BARACKLEKVÁR
Tortilla-receptek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből