Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Körtés szilvabefőtt
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók
2000 g szilva (előkészítve mérjük le)
2000 g körte
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 citrom leve
½ teáskanál őrölt fahéj
450 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
1 tasak Dr. Oetker Befőtt tartósító
Előkészítés
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Fügés szilvadzsem
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók
950 g szilva (előkészítve mérjük le)
50 g szárított füge
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
400 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
0.5 teáskanál őrölt fahéj
Előkészítés
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 950 g-ot kimérünk. A fügét apróra vágjuk.
Elkészítés
A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük.
|
|
Levendulás baracklekvár
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók:
1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
6 teáskanál levendula virág
2 evőkanál citromlé
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Előkészítés
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés
A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük.
Egyszer egy királyfi…
Egyszer egy királyfi mit gondolt magába` :
Föl kéne öltözni kocsisi ruhába.
El kéne most menni Szova városába,
Meg kéne kéretni gazdag bíró lányát.
Jó estét, jó estét, gazdag bíró lánya!
Jó estét, jó estét szegény kocsislegény!
Üljön le minálunk festett kanapéra.
De nem azért jöttem, hogy én itt leüljek,
Hanem azért jöttem, jössz-e hozzám, vagy sem?
Nem menek, nem menek, szegény kocsislegény:
Van a szomszédunkban kosárkötő lánya.
Szentgyörgyi palacsinta.
Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
20 dkg darált dió,
3 dl tej,
három tojás,
13 dkg cukor,
egy csomag vaníliás cukor,
két evőkanál barackíz.
A darált diót 1 dl tejben megfőzzük, és 5 dkg cukorral ízesítve a palacsintákba töltjük. Egyenként összegöngyöljük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy üres palacsintát egy tűzálló tál aljára terítünk, szorosan egymás mellé állítjuk a rövid palacsintákat és leöntjük 2 dl tejjel, amelyet a három tojássárgájával, 5 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kevertünk.
Borsodi palacsinta halom.
Hozzávalók:
10-12 db palacsinta,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
10-10 dkg darált dió és baracklekvár,
2 alma,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál porcukor,
1 kávéskanál rum,
1 evőkanál málnaszörp,
1 mokkáskanál őrölt fahéj.
A palacsintákat ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és a kakaóval, a dióval, a baracklekvárral, és a rummal összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba halmozzuk, és a megtisztított almaszeleteket a tetejére fektetjük. Fahéjjal megszórjuk, majd a forró sütőben megsütjük.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Lisztek.
Búzaőrlemények
A búzaliszt igen értékes táplálék, mert olyan arányban tartalmaz szénhidrátot és fehérjét, amilyen arányban az emberi szervezetnek e tápanyagokra szüksége van. Viszonylag olcsó fehérje-, ásványi anyag- és vitaminforrást jelentenek mindennapi táplálkozásunkban. A búzadara megfelelő felhasználással mindenki számára a napi étrend szerves része lehet. B1 és B2 vitamintartalma kiemelkedő jelentőségű.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás