étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja

 

Körtés szilvabefőtt

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

Hozzávalók

2000 g szilva (előkészítve mérjük le)

2000 g körte

3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

2 citrom leve

½ teáskanál őrölt fahéj

450 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)

1 tasak Dr. Oetker Befőtt tartósító

 

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle.

Tovább 

 

Fügés szilvadzsem

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

 

 

Hozzávalók

950 g szilva (előkészítve mérjük le)

50 g szárított füge

1 tasak Dr. Oetker Citromsav

400 g cukor

1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához

0.5 teáskanál őrölt fahéj

 

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 950 g-ot kimérünk. A fügét apróra vágjuk.

 

Elkészítés

A gyümölcsöket és a citromsavat egy főzőedénybe tesszük.

Tovább 

 

 

Levendulás baracklekvár

 

Elkészítési idő

15-30 perc

 

network.hu

Hozzávalók:

1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)

6 teáskanál levendula virág

2 evőkanál citromlé

350 g cukor

1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

 

Előkészítés

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.

 

Elkészítés

A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük.

Tovább 

Asterix az olimpián

 

teljes film

 


 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

*

 

 

 



Egyszer egy királyfi…

 

 

network.hu

 

 


Egyszer egy királyfi mit gondolt magába` :

Föl kéne öltözni kocsisi ruhába.

El kéne most menni Szova városába,

Meg kéne kéretni gazdag bíró lányát.


Jó estét, jó estét, gazdag bíró lánya!

Jó estét, jó estét szegény kocsislegény!

Üljön le minálunk festett kanapéra.


De nem azért jöttem, hogy én itt leüljek,

Hanem azért jöttem, jössz-e hozzám, vagy sem?

Nem menek, nem menek, szegény kocsislegény:

Van a szomszédunkban kosárkötő lánya.

Tovább 

Szentgyörgyi palacsinta.

Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta,
20 dkg darált dió,
3 dl tej,
három tojás,
13 dkg cukor,
egy csomag vaníliás cukor,
két evőkanál barackíz.

A darált diót 1 dl tejben megfőzzük, és 5 dkg cukorral ízesítve a palacsintákba töltjük. Egyenként összegöngyöljük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy üres palacsintát egy tűzálló tál aljára terítünk, szorosan egymás mellé állítjuk a rövid palacsintákat és leöntjük 2 dl tejjel, amelyet a három tojássárgájával, 5 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kevertünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez egy mágnás pitéhez hasonlítható,de palacsintaformában.
Mutatós desszertként is kínálható.
Köszönöm a receptet.Edit.

Tovább 

Hofi Géza - Ne sírj kislány 

 

 

 

 

 

network.hu

 Hofi Géza 1974.


 

 

*

 

 

 


Borsodi palacsinta halom.

Hozzávalók: 
10-12 db palacsinta,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
10-10 dkg darált dió és baracklekvár,
2 alma,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál porcukor,
1 kávéskanál rum,
1 evőkanál málnaszörp,
1 mokkáskanál őrölt fahéj.

A palacsintákat ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és a kakaóval, a dióval, a baracklekvárral, és a rummal összekeverjük. Kivajazott tűzálló tálba halmozzuk, és a megtisztított almaszeleteket a tetejére fektetjük. Fahéjjal megszórjuk, majd a forró sütőben megsütjük.

Tovább 

Tanácsok hőség esetére 


network.hu


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


*

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisztek.

 

 

Búzaőrlemények

 

A búzaliszt igen értékes táplálék, mert olyan arányban tartalmaz szénhidrátot és fehérjét, amilyen arányban az emberi szervezetnek e tápanyagokra szüksége van. Viszonylag olcsó fehérje-, ásványi anyag- és vitaminforrást jelentenek mindennapi táplálkozásunkban. A búzadara megfelelő felhasználással mindenki számára a napi étrend szerves része lehet. B1 és B2 vitamintartalma kiemelkedő jelentőségű.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu