Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Körtés szilvabefőtt
Elkészítési idő
15-30 perc
Hozzávalók
2000 g szilva (előkészítve mérjük le)
2000 g körte
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 citrom leve
½ teáskanál őrölt fahéj
450 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
1 tasak Dr. Oetker Befőtt tartósító
Előkészítés
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, és 2000 g-ot kimérünk. A körtét meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk, 2000 g-ot kimérünk belőle. Kimérünk 500 ml narancslevet.
Elkészítés
A befőtt tartósítót a kimért cukorral elkeverjük, feloldjuk 1,5 l vízben, majd egy nagyméretű főzőedényben felforraljuk. A gyümölcsöket, a citromlevet, a fahéjat és a vanillincukrot a forrásban lévő szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. A gyümölcsöt az előkészített üvegekbe szedjük, majd a forró szirupot a gyümölcsökre merjük, hogy azokat ellepje. Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tanácsok, tippek
Befőtt készítéséhez mindig ép, egészséges és nem túlérett gyümölcsöt használjunk.
A körtés szilvabefőttet túrókrémmel vagy joghurttal rétegezve is tálalhatjuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Fügés szilvadzsem
Almás szilvás fahéjas lekvár - egyszerűen mennyei
Levendulás baracklekvár
Tortilla-receptek