Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Egy kis humoros olvasmány palacsinta evés közbenre.
Szoftver reklamációs levél: .
Tisztelt Technikai Segítség!
Tavaly frissítettem a Barát 5.0-ról a Férj 1.0-ra, és azt tapasztaltam, hogy a rendszer teljesítménye csökken, különösen a Virág és Ékszer alkalmazásokban, melyek pedig kifogástalanul működtek a Barát 5.0 alatt.
Ezen túlmenőleg a Férj 1.0 több kedvenc programomat is eltávolította, mint például a Romantika 9.3-at és az Odafigyelés 6.4-et, ám telepített olyan alkalmazásokat, mint a Bajnokok Ligája 4.1 és az Újpest 3.0.
Habos palacsinta alaptészta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dl tej, 1 ek olaj, 1 ek porcukor, só
Elkészítése: A tojássárgákat keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)
A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki.
|
|
Francia palacsinta alaptészta
Hozzávalók: 12 dkg finomliszt, 2 ek porcukor, 0,5 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1,3 dl tejszín, 10 dkg vaj
Elkészítése: A lisztet a porcukorral, citromhéjjal összekeverjük.
5 dkg vajat felolvasztunk, hagyjuk ismét kihűlni.
A tojást és a sárgákat a tejjel, tejszínnel összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett a liszthez öntjük. Csomómentesre keverjük. Beleöntjük az olvasztott vajat, jól összedolgozzuk.
Palacsintatészta készítése és sütése
Hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg liszt, csipetnyi só, 2 deci tej, szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen, zsír vagy vaj a kisütéshez
Elkészítése: Legelterjedtebb tésztánk a palacsinta. Készítése igen egyszerűnek látszik, de ha valóban jó és ízletes palacsintát akarunk készíteni, nagy gondot kell fordítani az elkészítésére.
A palacsinta minőségét a tészta bekeverése, sütése és esetleg melegen tartása befolyásolja.
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Ittjartam.hu: étterem vélemények és szállásértékelések egy helyen.
Szeretnéd kideríteni hogy melyik hotelben ajánlatos helyet foglalnod, melyik étkezdébe nem éri meg étkezni?
Honlapunkon olyan független látogatók értékelését gyűjtjük össze teneked, amik alapján játszva elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.
A idegenforgalomban borzasztóan fontos hogy kiváló színvonalú szolgáltatásban legyen részed, ugyanakkor nehéz előre meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglőben, vagy hotelben kétségkívül azt kapod, amire számítasz.
Palacsinták a világ körül
A palacsinta pofonegyszerű. Kevés összetevőből áll, elrontani kis rutinnal lehetetlen. Nem csoda, hogy gyakorlatilag az egész világon elterjedt valamilyen változata. Palacsintakörkép az Egyesült Államoktól Oroszországig.
Tojás, liszt, buborékos víz vagy tej. Ennél egyszerűbb nehezen lehet egy alaprecept. Persze az egyszerű alapreceptek arra valók, hogy mindenhol használják őket, és mindenhol a saját ízlésüknek megfelelően alakítsák-bonyolítsák azt.
Webes ételrendelés az országunk egész tartományán: Falatozz.hu. Étel szállítás Magyarország. Amennyiben budapesti vagy abban az esetben kerületekre bontva, viszont ha nem akkor helységenként böngészheted a különböző helyek étlapját. Ha portálunkon rendeled meg az ebéded, vagy vacsorád, akkor mostanság egy kiváló tábla számítógépet nyerhetsz havonta. Ne szalaszd el ezt az alkalmat, nem árt betérni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és ritkaságok szintúgy fellelhetők az étlapunkon.
Balatoni palacsintát akarok!!!
Éveknek kellett eltelnie, hogy a palacsintasütéssel töltött balatoni nyarak előnye megmutatkozzék, és örülhessek, mennyire jó, hogy én nem a barátaimmal henyéltem a parton, hanem egyszerre négy serpenyőben sütöttem a papírvékony, híres, hírhedt palacsintákat.
Húsz éve eszembe se jutott az akkor alkalmazott recepthez nyúlni, ha palacsintát sütöttem, elkészítettem rendesen, sok tojással, sok tejjel, kevés olajjal. A balatoni palacsinta nem erről szól.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu