Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Habos palacsinta alaptészta
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
1 ek olaj,
1 ek porcukor,
só
Elkészítése: A tojássárgákat keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)
A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki.
|
|
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Alkotás palacsinta
Hozzávalók:
30 dkg lapocka vagy comb,
2 dl tejföl,
2 tojás,
13-15 dkg liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej,
1-2 dl szódavíz,
1 csokor petrezselyemzöld,
0,5 dl olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só
Elkészítése: A megmosott és leszárított húst meg a tisztított vöröshagymát kétszer átdaráljuk, hogy kenhető legyen. A habosra felvert tojásból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejfölsűrűségű legyen.
Karácsonyi illatokkal, szépségekkel várunk mindenkit december elsején, advent
első vasárnapján a pilisvörösvári könyvtárban megrendezésre kerülő vásárunkra.
30 kézműves
portékái mellett kaphatóak lesznek színházjegyek és karácsonyi sütemények
is!
Fülünket délelőtt a Mint a pinty zenekar, délután a Német Nemzetiségi
Fúvószenekar kényezteti.
A Vörösvári Újság által meghirdetett sütiversenyre
10 és 14 óra között várjuk a finomságokat, eredményhirdetés 16 órakor lesz, ahol
sok értékes alapanyag kerül kiosztásra.
Királyi módra étkeznek a királynő kutyái
Corgik, csöppet sem corgó gyomorral. Napi menüjükön rendszeresen szerepel bélszín és csirkemell, amelyet egy udvari séf készít.
Brian Hoey, II. Erzsébet életrajzírójnak új kötete - amely ezúttal a királynő híres corgi kutyáiról és az udvarban élő más kedvencekről szól - a héten kerül a boltokba. A Pets by Royal Appointment című könyvből - a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap előzetes ismertetője alapján - kiderül az is, hogy az apró termetű ebek soha nem kapnak konzerv kutyaeledelt.
Halikrával töltött palacsinta.
Hozzávalók:
8 db sima sós palacsinta,
4 tojás,
2 doboz kaviár,
1/2 csomó metélőhagyma,
2 dl tejföl,
1/2 citrom szűrt leve,
2 dkg vaj
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, lehámozzuk és durvára összevágjuk. Beletesszük a kaviárt, a finomra vágott metélőhagymát, és 2-3 kanál tejfölt keverünk hozzá. A kisütött palacsintákat meglocsoljuk kevés citromlével, megkenjük a töltelékkel, háromszögletűre hajtjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba egymást félig takarva, sorba rakjuk.
11 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
A palacsinta-tészta. (Zilahi Ágnes: Valódi Magyar Szakácskönyv)
Öntsünk egy tálba egy liter tejet, üssünk bele négy tojást és egy kávés-kanálnyi sót, keverjünk közé annyi lisztet, hogy keményecske, de azért kanállal elkeverhető tészta legyen belőle, s mikor a tészta
már nem csomós, lassanként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy sürü palacsinta tésztává képződjék.
Hogy mikor jó, azt megpróbálhatjuk olyan formán, hogy forró és alig zsiros palacsinta-sütő közepébe,(melyet láng felett forrósitsunk meg,) öntsünk egy kanállal a tésztából és kissé oldalt jobbra-balra billentsük meg; ha a tészta még a forró vason is igen gyorsan szét foly, akkor még nem elég sürü, ellenben, ha nem igen akar elterülni, akkor még nagyon kemény a tészta.
Zöldbabos - sajtos - Baconos palacsinta.
Hozzávalók:
Kisütött palacsinták,
Megfőzött zöldbab,
Sajt, ujjnyi vastag rudakra vágva,
Bacon szalonna,
Tejföl.
Elkészítés:
Egy palacsintára fektetünk 5-6 szál zöldbabot, 1 sajtrudat, feltekerjük. Egy szelet Bacon szalonnával körbetekerjük.
Tálba lerakjuk.
Mindegyiket így elkészítjük, és lerakjuk.
Tejfölt kenünk a tetejére, és forró sütőben átforrósítjuk, hogy a benne levő sajt megolvadjon.
Készítsünk reformpalacsintát!
Teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül
A palacsinta nagy kedvenc. A sok különböző tölteléknek köszönhetően rengeteg ízben el tudjuk készíteni. De nemcsak a tölteléket, a tésztát is lehet változtatni, reformálni, így teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül kikeverni. Nézzük a lehetőségeket!
Ha ételeinket szeretnénk szervezetünk számára kevéssé megterhelővé tenni, a finomított alapanyagok helyett a teljes értékűeket érdemes választanunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás