étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja


Habos palacsinta alaptészta

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
1 ek olaj,
1 ek porcukor,


Elkészítése: A tojássárgákat keverd el a cukorral, sóval, tejjel, olajjal és a liszttel. A csomómentesre kidolgozott masszát pihentesd legalább fél órát. A fehérjéből verj habot és keverd ezt is a tésztához. Ebből az alapanyagból a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat süss. (A jelzett mennyiség 6-10 palacsintához elég.)
A sós palacsintatészta is így készül, ilyenkor csak a cukor marad ki.

Tovább 

 


Alkotás palacsinta

Hozzávalók:
30 dkg lapocka vagy comb,
2 dl tejföl,
2 tojás,
13-15 dkg liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej,
1-2 dl szódavíz,
1 csokor petrezselyemzöld,
0,5 dl olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só

Elkészítése: A megmosott és leszárított húst meg a tisztított vöröshagymát kétszer átdaráljuk, hogy kenhető legyen. A habosra felvert tojásból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejfölsűrűségű legyen.

Tovább 

Karácsonyi illatokkal, szépségekkel várunk mindenkit december elsején, advent első vasárnapján a pilisvörösvári könyvtárban megrendezésre kerülő  vásárunkra.
30 kézműves portékái mellett kaphatóak lesznek színházjegyek és karácsonyi sütemények is!
Fülünket délelőtt a Mint a pinty zenekar, délután a Német Nemzetiségi Fúvószenekar kényezteti.
A Vörösvári Újság által meghirdetett sütiversenyre 10 és 14 óra között várjuk a finomságokat, eredményhirdetés 16 órakor lesz, ahol sok értékes alapanyag kerül kiosztásra.

Tovább 


Királyi módra étkeznek a királynő kutyái

 

 

network.hu

 

Corgik, csöppet sem corgó gyomorral. Napi menüjükön rendszeresen szerepel bélszín és csirkemell, amelyet egy udvari séf készít.

Brian Hoey, II. Erzsébet életrajzírójnak új kötete - amely ezúttal a királynő híres corgi kutyáiról és az udvarban élő más kedvencekről szól - a héten kerül a boltokba. A Pets by Royal Appointment című könyvből - a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap előzetes ismertetője alapján - kiderül az is, hogy az apró termetű ebek soha nem kapnak konzerv kutyaeledelt.

Tovább 

network.hu


Mini Schramli zenekar műsora


Művészetek Háza, Pilisvörösvár, fő u. 127.
Kultur Kaffee podium



*




 



Halikrával töltött palacsinta.

Hozzávalók:
8 db sima sós palacsinta,
4 tojás,
2 doboz kaviár,
1/2 csomó metélőhagyma,
2 dl tejföl,
1/2 citrom szűrt leve,
2 dkg vaj

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, lehámozzuk és durvára összevágjuk. Beletesszük a kaviárt, a finomra vágott metélőhagymát, és 2-3 kanál tejfölt keverünk hozzá. A kisütött palacsintákat meglocsoljuk kevés citromlével, megkenjük a töltelékkel, háromszögletűre hajtjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba egymást félig takarva, sorba rakjuk.

Tovább 


A palacsinta-tészta. (Zilahi Ágnes: Valódi Magyar Szakácskönyv)

 

 

network.hu

 

 

Öntsünk egy tálba egy liter tejet, üssünk bele négy  tojást és egy kávés-kanálnyi sót, keverjünk közé annyi lisztet, hogy keményecske, de azért kanállal elkeverhető tészta legyen belőle, s mikor a tészta
már nem csomós, lassanként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy sürü palacsinta tésztává képződjék.
Hogy mikor jó, azt megpróbálhatjuk olyan formán, hogy forró és alig zsiros palacsinta-sütő közepébe,(melyet láng felett forrósitsunk meg,) öntsünk egy  kanállal a tésztából és kissé oldalt jobbra-balra billentsük meg; ha a tészta még a forró vason is igen gyorsan szét foly, akkor még nem elég sürü, ellenben, ha nem igen akar elterülni, akkor még nagyon kemény a tészta.

Utolsó hozzászólás

Németh Mária üzente 11 éve

Én a nyers tojást nem ajánlanám senkinek sem!

Tovább 

 

 

Zöldbabos - sajtos - Baconos palacsinta.

 

 

Hozzávalók:

Kisütött palacsinták,

Megfőzött zöldbab,

Sajt, ujjnyi vastag rudakra vágva,

Bacon szalonna,

Tejföl.

 

 

network.hu

 

Elkészítés:

Egy palacsintára fektetünk 5-6 szál zöldbabot, 1 sajtrudat, feltekerjük. Egy szelet Bacon szalonnával körbetekerjük.

Tálba lerakjuk.

Mindegyiket így elkészítjük, és lerakjuk.

Tejfölt kenünk a tetejére, és forró sütőben átforrósítjuk, hogy a benne levő sajt megolvadjon.

Tovább 


Készítsünk reformpalacsintát!
Teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül



A palacsinta nagy kedvenc. A sok különböző tölteléknek köszönhetően rengeteg ízben el tudjuk készíteni. De nemcsak a tölteléket, a tésztát is lehet változtatni, reformálni, így teljes kiőrlésű liszttel vagy tojás nélkül kikeverni. Nézzük a lehetőségeket!

Ha ételeinket szeretnénk szervezetünk számára kevéssé megterhelővé tenni, a finomított alapanyagok helyett a teljes értékűeket érdemes választanunk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu