Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Palacsintanyárs. - Mandulás olívabogyó kabátban.
Palacsintanyárs.
Hozzávalók:
Tésztához:
12 dkg finomliszt,
6 dkg rétesliszt,
2 tojás,
1 kiskanál Vegeta
2 dkg reszelt parmezán, trapista vagy füstölt sajt,
1 kiskanál sütőpor,
3 dl víz,
1,5 dl passzírozott friss paradicsom vagy 100%-os paradicsomlé.
A töltelékhez:
3 kanál apróra vágott bazsalikom,
2 dkg natúr fenyőmag,
3 dkg reszelt parmezán sajt,
1 dl olívaolaj,
csipet só.
A töltelék hozzávalóit kenhető masszává turmixoljuk. Ezzel töltjük meg a paradicsomos palacsintákat, feltekerjük.
Sima palacsintatészta:
12 dkg liszt,
2 tojás,
1 kiskanál Vegeta,
4 dl tej.
Sima palacsinta tölteléke:
10 dkg vékonyra szeletelt sonka,
10 dkg füstölt lazacszelet,
10 dkg reszelt Eidami sajt.
A sima palacsintára rakunk 2 szelet sonkát, 2 lazacszeletet, megszórjuk a sajttal, feltekerjük.
A palacsinta tekercseket felvágjuk kb. 3 cm-es darabokra és felváltva nyársra húzzuk őket.
***
Mandulás olívabogyó kabátban
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg rétesliszt,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1/2 kiskanál Vegeta mediterrán,
1 kanál tejföl.
Bele:
15 dkg kimagozott zöld olívabogyó,
8 dkg tisztított, pirított mandula,
1 - 2 ágacska rozmaring.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 10 percre.
Majd rudat formálunk belőle, kb. 2 cm átmérőjűt.
Mindegyik olívabogyóba teszünk 1-1 mandulát.
1 cm-es darabokra felvágjuk. Mindegyikbe tekerünk 1-1 szárazra törölt olivabogyót, mindegyikbe szúrunk egy kis rozmaring ágacskát.
Tepsibe rakva 210 fokon 20 percig sütjük.
A mártogatóshoz:
3 dl joghurt,
1 - 1 kiskanál apróra vágott kapor és petrezselyem,
15 dkg hámozott, lereszelt kígyóuborka,
só,
őrölt fehér bors.
Mártogatóshoz a hozzávalókat összeturmixoljuk.
Nagyon finom.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Csodapalacsinta