étel: Káposztás palacsinta-rolád.

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Káposztás palacsinta-rolád.

 

Hozzávalók:

25 dkg fehér édeskáposzta,

2 tojás,

20 dkg liszt,

2 dl tej,

2 dl szódavíz,

1 dl olaj,

1 evőkanál cukor,

ízlés szerint törött fekete bors,

ízlés szerint só;

a tetejére:

2 dl tejföl,

1 tojás,

5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só.

 

A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük. A sűrű masszát mély tálba öntjük, és annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásosnál kissé hígabb palacsintamassza legyen belőle.

A káposztát megreszeljük és megsózzuk, majd lábosba tesszük. Ráöntjük az olaj felét, befedjük, és üvegesre pároljuk. A fedőt levesszük, és rászórjuk a cukrot, majd szép világos barnára pirítjuk. A pirított káposztát kissé kihűtjük, és belekeverjük a palacsintatésztába. A megmaradt olajból 1 evőkanállal még hozzáadunk, ezután a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk belőle.

A palacsintákat nagyon kevés reszelt sajttal meghintjük, és összegöngyöljük.

Tűzálló tálat vagy tepsit beolajozunk a megmaradt olajjal, és az egyforma, 2-3 centis kis rudakra vágott palacsintákat beleállítjuk.

A tejfölt összekeverjük a felvert tojással és a megmaradt reszelt sajttal, kissé megsózzuk, és ráöntjük a rudak tetejére.

Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a mártás rá nem sül.

Kockákra vágva kínáljuk.

 

 

*

 

Címkék: káposztás palacsinta-rolád palacsinta recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Ez nagyon finom lehet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu