Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
PÁRMAI TÖLTÖTT PALACSINTA.
Kicsit macerás, de nagyon finom.
1. Megsütjük a palacsintát. (Ezt nem részletezném.)
2. Megcsináljuk a szószt:
Hagymát olivaolajon megfuttatunk, hozzáadjuk a gombát, pici vizet, és pároljuk, míg a gomba meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, cukrot, oregánót, bazsalikomot, és összerotyogtatjuk. Amikor kihűlt a szósz teljesen, akkor belekeverünk darabokra vágott sajtot. (Ne reszeljük.)
3.
Palacsinta története, elterjedtsége.
A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só, és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják.
Csokoládés rakott palacsinta
Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom palacsinta receptet.
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 dl szódavíz, só, olaj.
A töltelékhez: 12 dkg cukor, 3 kanál kakaópor, 5 dkg csokoládé, 2 tojás, 8 dl tej, 2 cs. Vaníliás cukor, 3 kanál liszt.
Első lépésként készítsük el a palacsintatésztát: Egy nagyobb tálba keverjük ki a lisztet, a tojással, kevés sóval, majd adjuk hozzá a tejet, és a szódavizet, és a végén keverjük bele az étolajat.
Naspolyás csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
15 dkg liszt 3 dkg kristálycukor 2 tojás 1 citrom reszelt héja 1 narancs reszelt héja fél csomag vaníliás cukor tej csipetnyi só naspolyalekvár Elkészítés: 1. A lisztet csomómentesre keverjük a tojások sárgájával, a narancs és a citrom héjával, a vaníliás cukorral, a sóval, és annyi tejjel, hogy egy sűrű masszát kapjunk. 2. A masszába óvatosan beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, így kissé lazítjuk. |
Egy kis vidámság a sok finom palacsintáért köszönet képen.
Csak magyarul beszélőknek... A Tál család
Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?
Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.
A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.
Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál, meg annak a testvére Lamen Tál várni akar vele még egy évet.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
Gofri egyszerűen
Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg sütőmargarin
6 dkg porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
2 dl tej
2 dl ásványvíz (szénsavas)
1 kiskanál citromlé
Elkészítés:
A puha margarint jól kikeverjük a kétféle cukorral és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a
lisztet, a sütőport, a citromlevet, a tejet és a vizet. Miután jó simára kikevertük, beleforgatjuk
a habbá vert tojásfehérjéket is, és gofrisütőben kisütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás