Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés rakott palacsinta
Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom palacsinta receptet.
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 dl szódavíz, só, olaj.
A töltelékhez: 12 dkg cukor, 3 kanál kakaópor, 5 dkg csokoládé, 2 tojás, 8 dl tej, 2 cs. Vaníliás cukor, 3 kanál liszt.
Első lépésként készítsük el a palacsintatésztát: Egy nagyobb tálba keverjük ki a lisztet, a tojással, kevés sóval, majd adjuk hozzá a tejet, és a szódavizet, és a végén keverjük bele az étolajat.
Hagyjuk állni egy 20 percet, majd süssük ki a palacsintákat.
Ha ezzel kész vagyunk, jöhet a töltelék: 1 tojássárgáját keverjünk ki liszttel, majd adjuk hozzá az egyik vaníliáscukrot, és 10 dkg sima cukrot, a kakaóport, és a reszelt tejcsokoládét. Öntsünk hozzá 4 dl tejet, majd takaréklángon állandó kevergetés közben főzzük össze sűrű krémmé.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kenjünk meg a palacsintákat a krémmel, és fektessük őket egy tűzálló tálba, de előtte még vágjuk fel az összetekert palacsintákat három részre.
Ha teleraktuk a tálat a feldarabolt palacsintákkal, keverjünk ki egy tálban 1 tojássárgáját, 1 kanál liszttel, adjunk hozzá 5 dl tejet, 1 kanál cukrot, és két tojásfehérje felvert habját.
Ezzel az öntettel öntsük le a palacsintákat, majd toljuk be forró sütőbe, és süssük meg.
Tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk.
Forrás: Recept magazin
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Csodapalacsinta