étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja


network.hu



Palacsinta receptem:

50 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 1 csipet só, 2 dkg élesztő kevés langyos vizben feloldva, 1 üveg szódavíz.

A hozzávalókat összekeverem a szódavizet apránként adagolva palacsinta tésztát keverek ki. Szódavízből általában nem kell az egész üveg. Letakarva hagyom kelni.Sütés előtt felverem a tojások fehérjét, és a habot belekeverem a tésztába. Ha a tészta túlzottan besűrűsödött volna, akkor spiccelek bele még egy kevés szódavizet.

Tovább 

Vicc egyperces - Rövidkék

Isten megteremtette a világot, minden más Kínában készül...

Sajnállak, hogy olyan szar és egyhangú az életed, hogy az enyémmel foglalkozol.

Nem vagyok kövér, csak nagy felületen szép..

5 fontos eligazítás:
1. A pénz nem boldogít, de kellemesebb sírni egy Audiban, mint egy biciklin.
2. Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
3. Segíts a bajbajutottakon, emlékezni fognak rád,........... mikor megint bajba kerülnek.
4. Sok ember csak azért él még, mert törvénybe ütköző lenne lelőni őket.

Tovább 

 



Spenótos palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintatésztához:

2 tojás,

20 dkg finomliszt,

2 és fél dl tej,

kevés szódavíz,

fél dl olaj.


    A töltelékhez:

    20 dkg spenótpüré,

    2 közepes méretű héjában főtt krumpli,

    2 gerezd fokhagyma,

    ízlés szerint só és törött bors


    Előkészítése:

    A megadott nyersanyagokból tejszín sűrűségű palacsintatésztát keverek, majd hozzáadok 2 evőkanál spenótpürét is.

    Tovább 

     

    Sós palacsintatészta

     

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás, fél liter tej, 1 kávéskanál só, 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

     

    Elkészítése: A liszt közepébe készítsünk mélyedést. Öntsük bele a felvert tojásokat, a sót, az olajat vagy az olvasztott vajat. Apránként hígítsuk a hideg tejjel, hogy csomómentes, folyékony tésztát kapjunk. Hagyjuk állni egy órát.

     

    Sörös palacsintatészta

     

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, negyed liter sör, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál olaj, só

     

    Elkészítése: Keverjük össze a lisztet, a sót a felvert tojásokkal, adjuk hozzá az olvasztott vajat, hígítsuk a sörrel, majd a tejjel, hogy folyékony tésztát kapjunk.

    Tovább 

     Palacsinta receptek

    9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


    A legjobb palacsinta receptek

    Bemutatunk három desszertet, amelyet most egy kicsit másképpen fogunk elkészíteni, mint ahogyan azt megszoktuk.

    Íme, három palacsinta recept, amelyek gyorsan és könnyedén elkészíthetőek, de mégis nagyon finomak.

    Palacsinta tészta (20 darabhoz):

    Hozzávalók:
    4 db tojás
    3 dl tej
    2 dl szóda
    30 dkg liszt
    csipetnyi só, mokkás kanál vaníliás cukor

    Elkészítés:
    A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódát, a sót, a cukrot, majd a lisztet folyamatosan adagoljuk, és csomómentesre keverjük.

    Tovább 

    Tortilla változatok


     

    network.hu

     


    Kis kukoricalepény sajttal (Tacos de queso)

    Hozzávalók:
    25 dkg reszelt sajt,
    1 csésze ketchup,
    3 evőkanál csípős paprikakrém,
    1 késhegynyi fokhagymasó,
    12 db forró kukoricalepény (tortilla).

    Keverjük össze a ketchupot, paprikakrémet, fokhagymasót. Melegítsük meg. Kenjük be vele a lepényeket, szórjuk be sajttal. Tegyünk 1-1 lepényt egymásra.
    Melegített tányéron kínáljuk.


    Kolbászos lepény (Tacos de chorizo)

    Hozzávalók:
    3 csésze főtt, apró szemű szárazbab,
    1 evőkanál csípős paprikakrém,
    3 evőkanál apróra vágott hagyma,
    1/4 kg apróra vágott puha kolbász,
    4 evőkanál reszelt márványsajt,
    12 db forró tortilla.

    Tovább 



    Mártogatós receptek


    Guacamole / Avokádó krém (4-6 adag)

    Hozzávalók:
    1 érett, tisztított avokádó
    1/8 teáskanál cayenni bors
    1/2 gerezd fokhagyma zúzva
    1 evőkanál limette (zöld citrom vagy lime) leve
    1 evőkanál zúzott paradicsom vagy paradicsom krém
    1/2 csésze apróra vágott hagyma
    só, bors

    Törjük vagy turmixoljuk össze az avokadót, adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze.
    Tortilla chips-szel vagy húsételekkel, kiegészítőként tálaljuk.

    Salsa alaprecept

    Hozzávalók:
    3-4 hámozott, nagyon apróra vágott paradicsom,
    5-6 chilipaprika felaprózva,
    1 fej reszelt vöröshagyma,
    2 gerezd zúzott fokhagyma,
    fél citrom kifacsart leve,
    só,
    bors,
    friss koriander apróra vágva.

    Tovább 

    Egyszerű diéta trükk: ne lépd túl az adagod!

     

     

     

    network.hu

     

    Amennyiben hosszútávon meg szeretnénk tartani súlyunkat, érdemes odafigyelnünk az elfogyasztott adagok méretére. De hogyan?

    Ahhoz, hogy ideális testsúlyunkat elérjük és fenntartsuk, a porció kontroll a legjobb megoldás - elfoglalt mindennapjainkban ugyanis nemcsak a megfelelő evésre nem juthat időnk, de a sóvárgás is gyakran lecsaphat ránk...

    Az adagok ellenőrzése első hallásra nem látszik egyszerűnek, sőt, gyakorlatba ültetése is nehézkesnek tűnhet.

    Tovább 


    Sajtos gofri

     

     

    network.hu

     

     

     

    Hozzávalók:
    25 dkg margarin,
    60 dkg liszt,
    20 dkg edami sajt,
    2 dl tejföl,
    1 tasak sütőpor,
    2 tojás,
    tej,


    Elkészítés: A margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük.
    Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.

    Igazán egyszerű és finom étel.


    *



     

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 13 éve

    Nagyszerű!!
    Köszönöm a receptet.
    Edit.


    Almás gofri

     

     

    network.hu

     

     

    Hozzávalók:
    25 dkg liszt
    fél csomag sütőpor
    5 dl tej
    2 db tojás
    1 evőkanál olvasztott zsír
    1 csomag vaníliás cukor
    1 db alma lereszelve

    Elkészítés: 
    A lisztet összedolgozzuk a tojássárgával és a többi hozzávalóval, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével dolgozzuk össze.
    Gofrisütőben adagonként kisütjük.

    Megjegyzés:
    Az almát célszerű minél apróbb fogazatú reszelőn héjastól lereszelni.



    *



     

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 13 éve

    Nagyon jó!!
    Köszi:Edit.

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu