étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja

 

network.hu


 

 

Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.

Február 1-én vasárnap 15 órától KrapfenFest a Sváb Sarokban.

Fánkszépségverseny, fánksütés-hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.

Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit, aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.



*



 

 

 

Palacsintatészta készítése és sütése

 

Hozzávalók:

2 tojás,

20 dkg liszt,

csipetnyi só,

2 deci tej,

szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen,

zsír vagy vaj a kisütéshez.

 

Legelterjedtebb tésztánk a palacsinta. Készítése igen egyszerűnek látszik, de ha valóban jó és ízletes palacsintát akarunk készíteni, nagy gondot kell fordítani az elkészítésére.

A palacsinta minőségét a tészta bekeverése, sütése és esetleg melegen tartása befolyásolja.

Tovább 

 

 

 

Vaníliás krémben sült palacsinta

 

Hozzávalók:

12 db palacsinta,

2 dl tejföl,

10 dkg tehéntúró,

3 dkg vaj vagy margarin,

2 zacskó vaníliás cukor,

ízlés szerint porcukor,

kevés reszelt citrom- vagy narancshéj,

csipetnyi só.

 

A krémhez az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy kellemesen, de ne túl édes legyen. Citromhéjjal és a sóval fűszerezzük.

A palacsintákat töltelék nélkül szorosan összegöngyöljük, és hosszúkás tűzálló tálra egymás mellé fektetve a vaníliás krémmel lelocsoljuk, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva annyi ideig sütjük, amíg a palacsinta majdnem az összes krémet beszívja.

Tovább 

 

 

Palacsintafelfújt

 

Hozzávalók:

6 db palacsinta,

12 dkg barackíz,

8 dkg vaj,

10 dkg liszt,

4 dl tej,

2 db vaníliarúd,

6 dkg cukor,

5 db tojás.

 

A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. Barackízzel megkenjük, összecsavarjuk és kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk.

Világos vajas rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő vaníliás tejjel, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levesszük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverünk 4 dkg cukrot és egyenként a tojások sárgáját.

Tovább 


Balázs Márta: A remény sugara

 

 

 

network.hu

 

 

 

Parányi szikraként jöttem a világra,
Csodára, a létezést várva.
Kihunytam, mint csillag az égen,
S kudarcba fulladva elvesztem a sötétségben.
Ami eltűnt, soha nem lesz ugyanaz,
De az esély, hogy visszatér, mindig megmarad.
Nem ragyogok már a messzi éjszakában,
Nem alszom ki, mint láng a gyertyában,
De fényem benned újra életre kél,
Ha meglátod a reményt, hogy valami jobb légy.

 

 

 

*

 

 


Adventi koncert

Maklári József vegyeskar és Horváth Adrienn zongoraművész közreműködésével
   

network.hu


Piliscsaba, Templom tér 9. Klarissza-ház




*



 

Az élesztős palacsinta. (Zilahy Ágnes 1891)

 

 

 

 

network.hu

 

Egy liter meleg, jó tejet tegyünk mély tálba és  üstünk bele hat egész tojást. Négy deka élesztőt próbáljunk meg, jó e? Ha jó, azt is tegyünk a liszt közé. Ezenkivül a tálban levő tejhez 6 kanálnyi czukor-port, kevés sót és annyi lisztet keverjünk, hogy hig palacsinta tészta legyen belőle. Miután mindezeket jól összekevertük, tegyük gyengén meleg helyre, mikor a tészta kezd a tálban emelkedni, vegyük el a melegről.

Tovább 



Almás szilvás fahéjas lekvár - egyszerűen mennyei



Szilva, alma, fahéj egy kis rum. Hmmm mennyei ízvilágú lekvárt kapunk belőle. Télen fogyasztva olyan érzése lesz mintha egy jókora frissen főzött szilvás gombócba harapna éppen. A házi lekvárokat bizony érdemes megbolondítani olyan belevalók összeválogatásával, amelyek végül kiváló eredményként más a megszokottól eltérő ízvilággal ajándékoznak meg munkánk gyümölcseként. Készítse el Ön is és lefogadom kedvenc házi lekvárjai között fogja számon tartani.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu