étel: Zöldbabos palacsinta tekercs.

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


network.hu



Palacsinta receptem:

50 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 1 csipet só, 2 dkg élesztő kevés langyos vizben feloldva, 1 üveg szódavíz.

A hozzávalókat összekeverem a szódavizet apránként adagolva palacsinta tésztát keverek ki. Szódavízből általában nem kell az egész üveg. Letakarva hagyom kelni.Sütés előtt felverem a tojások fehérjét, és a habot belekeverem a tésztába. Ha a tészta túlzottan besűrűsödött volna, akkor spiccelek bele még egy kevés szódavizet.
A palacsinta sütőbe (öntöttvas, zománcos) 1/2 evőkanál olvasztott zsírt, vagy olajat forrósítok, 1dl-es kis merőkanállal adagolom bele a tésztát, majd szétcsurgatom.
Mindkét oldalát megsütöm, és így tovább míg tart a tészta.


 


network.hu



Zöldbabos palacsinta tekercs.

Hozzávalók:
kisült palacsinták,
Zöldbab egyben hagyva,
trapista sajt,
szeletelt bacon,
1 doboz főző tejszin 

virsli


A zöldbabot megtisztitjuk és egészben hagyva megfőzzük.
A sajtot ujjnyi rudakká vágjuk.

network.hu



A palacsintákra fektetünk 6-8 szál zöldbabot,1 rúd sajtot és 1 virslit.
Feltekerjük, körbetekerjük 1 szelet baconnal.
Egy tűzálló tálba lerakjuk egymás mellé a tekercseket.

network.hu



A kész tekercsek tetejére kenjük a fözőtejszint.
Forró sütőben átsütjük.

Tippek:
Készithetjük virslivel vagy anélkül. 1 adag a virslisből 2 tekercs, a virsli nélküliből 3 tekercs.
Készithetjük zöldbab helyett spárgával is.

Mindegyik változat nagyon finom.



*





 

Címkék: palacsinta sajt virsli zöldbab zöldbabos palacsintatekercs

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu