Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Palacsinta receptem:
50 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 1 csipet só, 2 dkg élesztő kevés langyos vizben feloldva, 1 üveg szódavíz.
A hozzávalókat összekeverem a szódavizet apránként adagolva palacsinta tésztát keverek ki. Szódavízből általában nem kell az egész üveg. Letakarva hagyom kelni.Sütés előtt felverem a tojások fehérjét, és a habot belekeverem a tésztába. Ha a tészta túlzottan besűrűsödött volna, akkor spiccelek bele még egy kevés szódavizet.
A palacsinta sütőbe (öntöttvas, zománcos) 1/2 evőkanál olvasztott zsírt, vagy olajat forrósítok, 1dl-es kis merőkanállal adagolom bele a tésztát, majd szétcsurgatom.
Mindkét oldalát megsütöm, és így tovább míg tart a tészta.
Zöldbabos palacsinta tekercs.
Hozzávalók:
kisült palacsinták,
Zöldbab egyben hagyva,
trapista sajt,
szeletelt bacon,
1 doboz főző tejszin
virsli
A zöldbabot megtisztitjuk és egészben hagyva megfőzzük.
A sajtot ujjnyi rudakká vágjuk.
A palacsintákra fektetünk 6-8 szál zöldbabot,1 rúd sajtot és 1 virslit.
Feltekerjük, körbetekerjük 1 szelet baconnal.
Egy tűzálló tálba lerakjuk egymás mellé a tekercseket.
A kész tekercsek tetejére kenjük a fözőtejszint.
Forró sütőben átsütjük.
Tippek:
Készithetjük virslivel vagy anélkül. 1 adag a virslisből 2 tekercs, a virsli nélküliből 3 tekercs.
Készithetjük zöldbab helyett spárgával is.
Mindegyik változat nagyon finom.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Schobert Norbert Update Konyhája - Palacsinta
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.