étel: blog

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Palacsinta Klub blogja

 

 

network.hu


Tortilla-recept

Hozzávalók:
4 dl liszt,
0,5 dl finom étolaj,
1/2 teáskanál só,
1 dl meleg víz.

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Morzsoljuk össze a lisztet és az étolajat, míg egyenletes, finom keveréket kapunk. Ebbe keverjük a vizet aztán, míg a tészta ki nem alakul. Egy belisztezett gyúrótáblán dagasszuk a tésztát addig, amíg lágy és rugalmas nem lesz, kb. 2 - 3 percig. Műanyag fóliába csomagolva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig.

Tovább 



Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből

Palacsinta.

5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.

Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1,8 dl tej,
1 csipetnyi só.
A sütéshez másfél evőkanál olaj.

A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.

Tovább 

 

Legyek

 

 

network.hu

 

 

A feleség bemegy a konyhába ésmeglátja a férjét egy légycsapóval.
- Mit csinálsz Szivem?
- Legyekre vadászom.
- És hányat ütöttél már le?
- 2 férfit és három nőt.
- De honnan tudod a legyek nemét?
- Kettő a sörösüvegen ült, három a telefonon...


Egyszer régen, egy japán császár rendeletet adott ki: keressék meg neki a világ legügyesebb szamuráját, hogy őt állítsa a serege élére. Egy év után hárman jelentkeztek: egy japán, egy kínai és egy zsidó jelölt.

Tovább 


Ezt a diós sajtkrémet palacsintára kenve is alkalmazhatjuk.



Diós sajtkrém


Hozzávalók:

10 dkg dióbél,

12 dkg tejszínes krémsajt,

12 dkg márványsajt,

5 cl tejszín,

1 púpos teáskanál enyhén csípős mustár,

őrölt feketebors


Elkészítés:

Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk a diót, majd, amikor már kihűlt mozsárban durvára törjük. A morzsás diót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a krérmsajtot, belemorzsoljuk a márványsajtot és hozzáöntjük a tejszínt. Beletesszük a mustárt és friss borsot adunk hozzá.

Tovább 

Schobert Norbert Update Konyhája - Palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
• 0.3 kg Low carb liszt
• 3 db tojás
• 4 dl tej
• 3 dl ásványvíz
• 1 dl olaj
• 0.1 kg nyírédes cukor

Töltelékhez:
• 0.30 kg update lekvár
• 3 dkg vaníliás pudingpor
• 0.5 tej

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Pihentetjük kb. 20 percig. Megsütjük őket kiolajozott palacsintasütőben.

1 adag tápanyagtartalma
744 kcal, 44 g f, 30 g zs, 50 g ch

 

 


 


*

 

 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nem drága egy kicsit ,
Köszönőm szépen ! azé ki próbálom.

Tovább 

 Ringlós-almás palacsinta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ringlós-almás palacsinta

  • 8 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál kókuszreszelék,
  • 2 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál almalé,
  • fél kg ringló (mag nélkül, hámozva),
  • 2 kisebb alma,
  • 5 dkg mogyoró,
  • 1 evőkanál olaj,
  • friss citromfű levélkék.


A kókuszreszeléket mákdarálón ledaráljuk, és a liszttel, tejjel, tojássárgájákkal, csipetnyi sóval palacsintatésztát keverünk belőle. Amíg pihen a tészta, meghámozzuk a ringlót és az almát, kimagozzuk, felaprítjuk.

Tovább 


Íme tíz gyümölcs, ami megállítja az időt. Érdemes kipróbálni őket.

 

 

 

network.hu

 

 

Banán: Elfogyasztása után, akárcsak a csokoládé esetében jobb kedvre derülünk. A sárga bomba B-vitaminokban, kalciumban és magnéziumban gazdag.

Banános arcpakolás: 2 evőkanál túró, 1 evőkanál tejszín, 1 darab tojás sárgája, 1 összetör banán. A túrót, a tejszínt és a tojás sárgátját keverd össze, majd add hozzá a banánt! A kapott masszát vidd fel az arcbőrödre, hagyd rajta 30-40 percig, majd bő vízzel mosd le!

Tovább 


Almás palacsinta csokoládéöntettel


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 dl tejszín

- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
- 4 db alma
- 1/2 dl étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- igény szerint szóda
- 6 dl tej
- 40 dkg finom liszt
- 3 db tojás
- 10 dkg tortabevonó

A tojást, a lisztet, a tejet és a sót kikeverem, megbolondítom egy kevés vaníliás cukorral és teáskanálnyi reszelt citromhéjjal.

Tovább 

Kazal László - Sundám - bundám csóresz.

1970.

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 

 

Csodapalacsinta

 

Hozzávalók:

20 db előzetesen kisütött palacsinta,

1 cs babapiskóta,

1 vaníliás pudingpor,

1 csokis pudingpor,

1 puncspuding por,

lefőzött fekete kávé,

tej,

rum,

kakaópor a palacsinta töltéséhez,

porcukor,

vaníliás cukor,

1 ü meggybefőtt,

egy kis őrölt fahéj.

 

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral.

A babapiskótát /kb 14db/ belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe /kb 3dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu