Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csodapalacsinta
Hozzávalók:
20 db előzetesen kisütött palacsinta,
1 cs babapiskóta,
1 vaníliás pudingpor,
1 csokis pudingpor,
1 puncspuding por,
lefőzött fekete kávé,
tej,
rum,
kakaópor a palacsinta töltéséhez,
porcukor,
vaníliás cukor,
1 ü meggybefőtt,
egy kis őrölt fahéj.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral.
A babapiskótát /kb 14db/ belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe /kb 3dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük.
Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek cukorral a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük és elsimítjuk rajta.
A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, 2 végét levágjuk és ezután a csigaalak következik a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be.
Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk.
Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszra.
Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Spenótos palacsinta