étel: Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből

Palacsinta.

5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.

Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1,8 dl tej,
1 csipetnyi só.
A sütéshez másfél evőkanál olaj.

A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.

Rakott palacsinta.

8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1100 kJ/263 kcal.
Szénhidrát: 29,72 g, ebből glukonon: 13,38 g.

Hozzávalók:
5 palacsinta,
5-5 dkg mák-, dió-, almatöltelék,
5 dkg diabetikus baracklekvár,
3 tojásfehérje,
5 dkg glukonon.

A palacsintákat egy tűzálló tálban egymásra fektetve, egymás után a mák-, alma-, diótöltelékkel meg a baracklekvárral megtöltjük. A tojásfehérjét a glukononnal kemény habbá verjük, a lerakott palacsintákra simítjuk, 5-8 percre a forró sütőbe toljuk. Nem azonnal, de még forrón, úgy szeleteljük fel, mint a tortát.

Túrós-almás palacsinta.

8 adag.
1 adag súlya: 9 dkg.
Energiatartalma: 985 kJ/236 kcal.
Szénhidrát: 17,13 g, ebből glukonon: 2,37 g.

Hozzávalók:
5 palacsinta,
15 dkg túrótöltelék,
15 dkg alma,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj.

A meghámozott almát kockákra vágjuk, a túrótöltelékbe keverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Egy tűzálló tálat 3 palacsintával kibélelünk, a túrós almatölteléket beleöntjük, és a maradék két palacsintával befedjük. A tetejét a visszamaradt tejföllel megkenjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.

Diós palacsinta csokoládémártással.

5 adag.
1 adag súlya: 13 dkg.
Energiatartalma: 2191 kJ/524 kcal.
Szénhidrát: 36,7 g, ebből glukonon: 13 g.

Hozzávalók:
5 palacsinta,
20 dkg diótöltelék,
20 dkg csokoládémártás,
0,5 dl rum.

A palacsintákat diótöltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk. Tűzálló tálba fektetve a forró sütőben 8-10 percig melegítjük, majd a rummal kevert csokoládémártást ráöntjük, és forrón tálaljuk.

Túrótöltelék.

60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 721.38 kJ / 172.57 kcal.
Szénhidrát: 16.97 g, ebből glukonon: 12.64 g.

Hozzávalók:
50 dkg félzsíros tehéntúró,
8 dkg glukonon,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
1 kiskanál vanília-kivonat,
1 dkg búzadara.

A túrót áttörjük, és a glukononnal meg a tojássárgájákkal habosra keverjük. Az ízesítőket, és a búzadarát is hozzáadjuk, és felhasználás előtt 25 - 30 percig pihentetjük.

Almatöltelék.

1.2 kg.
10 dkg energiatartalma: 541.49 kJ / 129.23 kcal.
Szénhidrát: 16.38 g, ebből glukonon: 6.32 g.

Hozzávalók:
1 kg tisztított alma,
8 dkg glukonon,
2 dkg darált dió,
1 dkg fahéj,
5 dkg búzadara.

A tisztított almát vékony szeletekre vágjuk, az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és 25 - 30 percig állni hagyjuk. Ezután különböző süteményeket tölthetünk vele.

Csokoládémártás.

5 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1292 kJ/309 kcal.
Szénhidrát: 13,86 g, ebből glukonon: 9,48 g.

Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 tojássárgája,
5 dkg glukonon,
3 dkg kakaó.

A hozzávalókat vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. Utána átszűrjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.



*


 

Címkék: balogh gábor cukorbeteg diabetesz palacsinta recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu