Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Palacsinta.
5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.
Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1,8 dl tej,
1 csipetnyi só.
A sütéshez másfél evőkanál olaj.
A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.
Rakott palacsinta.
8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1100 kJ/263 kcal.
Szénhidrát: 29,72 g, ebből glukonon: 13,38 g.
Hozzávalók:
5 palacsinta,
5-5 dkg mák-, dió-, almatöltelék,
5 dkg diabetikus baracklekvár,
3 tojásfehérje,
5 dkg glukonon.
A palacsintákat egy tűzálló tálban egymásra fektetve, egymás után a mák-, alma-, diótöltelékkel meg a baracklekvárral megtöltjük. A tojásfehérjét a glukononnal kemény habbá verjük, a lerakott palacsintákra simítjuk, 5-8 percre a forró sütőbe toljuk. Nem azonnal, de még forrón, úgy szeleteljük fel, mint a tortát.
Túrós-almás palacsinta.
8 adag.
1 adag súlya: 9 dkg.
Energiatartalma: 985 kJ/236 kcal.
Szénhidrát: 17,13 g, ebből glukonon: 2,37 g.
Hozzávalók:
5 palacsinta,
15 dkg túrótöltelék,
15 dkg alma,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj.
A meghámozott almát kockákra vágjuk, a túrótöltelékbe keverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Egy tűzálló tálat 3 palacsintával kibélelünk, a túrós almatölteléket beleöntjük, és a maradék két palacsintával befedjük. A tetejét a visszamaradt tejföllel megkenjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.
Diós palacsinta csokoládémártással.
5 adag.
1 adag súlya: 13 dkg.
Energiatartalma: 2191 kJ/524 kcal.
Szénhidrát: 36,7 g, ebből glukonon: 13 g.
Hozzávalók:
5 palacsinta,
20 dkg diótöltelék,
20 dkg csokoládémártás,
0,5 dl rum.
A palacsintákat diótöltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk. Tűzálló tálba fektetve a forró sütőben 8-10 percig melegítjük, majd a rummal kevert csokoládémártást ráöntjük, és forrón tálaljuk.
Túrótöltelék.
60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 721.38 kJ / 172.57 kcal.
Szénhidrát: 16.97 g, ebből glukonon: 12.64 g.
Hozzávalók:
50 dkg félzsíros tehéntúró,
8 dkg glukonon,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
1 kiskanál vanília-kivonat,
1 dkg búzadara.
A túrót áttörjük, és a glukononnal meg a tojássárgájákkal habosra keverjük. Az ízesítőket, és a búzadarát is hozzáadjuk, és felhasználás előtt 25 - 30 percig pihentetjük.
Almatöltelék.
1.2 kg.
10 dkg energiatartalma: 541.49 kJ / 129.23 kcal.
Szénhidrát: 16.38 g, ebből glukonon: 6.32 g.
Hozzávalók:
1 kg tisztított alma,
8 dkg glukonon,
2 dkg darált dió,
1 dkg fahéj,
5 dkg búzadara.
A tisztított almát vékony szeletekre vágjuk, az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és 25 - 30 percig állni hagyjuk. Ezután különböző süteményeket tölthetünk vele.
Csokoládémártás.
5 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1292 kJ/309 kcal.
Szénhidrát: 13,86 g, ebből glukonon: 9,48 g.
Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 tojássárgája,
5 dkg glukonon,
3 dkg kakaó.
A hozzávalókat vízgőzön, állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. Utána átszűrjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Ringlós-almás palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel.
Csodapalacsinta
Spenótos palacsinta