Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszeres sajtos spanyol tortilla
A színpompás spanyol stílusú tortilla finom melegen és hidegen is. Vágjuk cikkekre és tálaljuk friss bazsalikomos paradicsomsalátával.
Hozzávalók 4-6 személyre:
5 evőkanál olívaolaj,
175 g chorizo vagy más fűszeres kolbász vékonyan felszeletelve,
675 g burgonya meghámozva és vékonyan felszeletelve,
275 g vöröshagyma félbevágva és vékonyan felszeletelve,
4 tojás felverve,
2 evőkanál aprított petrezselyem,
1 csésze cheddar sajt reszelve,
só
őrölt feketebors
1 Kb. 20 cm átmérőjű, teflon bevonatú serpenyőben felforrósítunk 15 ml/1 evőkanál olajat, és átpirítjuk benne a kolbász-szeleteket. Kiemeljük áttört kanállal, és konyhai törlőpapíron hagyjuk lecsepegni.
2 A serpenyőbe öntünk még 30 ml/2 evőkanál olajat, és többször megforgatva 2-3 percig sütjük benne a burgonyát és a hagymát, (a serpenyő nagyon tele lesz). Szorosan lefedjük és alacsony hőfokon, időnként megforgatva, 30 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, és kissé megpirul.
3 Egy keverőtálban a felvert tojást összekeverjük a petrezselyemmel, a sajttal és a kolbásszal, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Óvatosan belekeverjük a hagymás burgonyát, hogy a tojás jól bevonja, ügyelve arra, hogy a burgonya ne törjön túlságosan össze.
4 A serpenyőt kitöröljük konyhai törlőpapírral és felforrósítjuk benne a maradék 30 ml = 2 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a burgonyás masszát, és nagyon alacsony hőfokon addig sütjük, amíg a tojás elkezd dermedni. Tortakenő késsel megakadályozzuk, hogy a tortilla a serpenyő oldalához ragadjon.
5 A grillt forróra előmelegítjük. Amikor mintegy 5 perc után a tortilla alja megszilárdult, a serpenyő nyelét becsavarjuk alufóliába, majd a grill alá helyezzük, amíg a tortilla megszilárdul, és aranysárgára pirul. Cikkekre vágjuk és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Tortilla-receptek
Tortilla változatok: Tacos de queso - Tacos de chorizo
Tortilla.
Thai pulykás tortillatekercs