Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tortilla piros mártással (Enchiladas rojas)
Hozzávalók:
3 evőkanál nagyon csípős paprikakrém,
2 apróra vágott hámozott, kimagozott paradicsom,
3 evőkanál apróra vágott hagyma,
1 teáskanál citromlé,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál zsír,
1 evőkanál finomra vágott zellerlevél,
0,5 kg darált hús,
0,5 mokkáskanál bors,
só,
24 tortilla,
4 evőkanál parmezán,
ketchup.
Keverjük simára a paprikakrémet, paradicsomot, ketchupot, hagymákat, citromlevet. Melegítsük meg. Lassan olvasszunk fel serpenyőben 0,5 evőkanál zsírt, adjuk hozzá a paradicsommártást, pároljuk 3-4 percig, majd tartsuk melegen.
0,5 evőkanál zsíron lassú tűzön pároljuk a húst, zellert, borsot, sót, míg megpuhul, és a víz elpárolog. Tartsuk melegen.
2 evőkanál zsírt tegyük palacsintasütőbe, forrósítsuk fel, mártsuk a tortillát a mártásba, és gyorsan süssük ki mindkét oldalát. Töltsük meg a húsos masszával, göngyöljük össze, szórjuk meg sajttal. Tegyük tűzálló edénybe.
Szórjuk be sajttal, öntsük le a megmaradt mártással. Közepesen meleg sütőben süssük a sajt megolvadásáig.
Forrón tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Tortilla-receptek
Balog Gábor: Sütemény cukrosoknak. c. könyvéből
Diós sajtkrém
Ringlós-almás palacsinta