Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Palacsinta receptem:
50 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 1 csipet só, 2 dkg élesztő kevés langyos vizben feloldva, 1 üveg szódavíz.
A hozzávalókat összekeverem a szódavizet apránként adagolva palacsinta tésztát keverek ki. Szódavízből általában nem kell az egész üveg. Letakarva hagyom kelni.
Sütés előtt felverem a tojások fehérjét, és a habot belekeverem a tésztába. Ha a tészta túlzottan besűrűsödött volna, akkor spiccelek bele még egy kevés szódavizet.
A palacsinta sütőbe (öntöttvas, zománcos) 1/2 evőkanál olvasztott zsírt, vagy olajat forrósítok, 1dl-es kis merőkanállal adagolom bele a tésztát, majd szétcsurgatom. Mindkét oldalát megsütöm, és így tovább míg tart a tészta.
A mogyoró lehet akár földimogyoró is. Egészen másfajta íz, de mindkettő finom.
A mogyorót megdarálom, cukorral összekeverem, és megtöltöm vele a palacsintákat, porcukorral meghintem.
Ebből a nagy menyínségű tésztából sok palacsinta lesz. Le szoktam fagyasztani a többletet, jól jön az pl. kánikulában, mikor nem jó a forró tűzhely mellett állni.
Lefagyasztás: A kisült palacsinták mikor már hidegek, akkor, Nylon zacskók két oldalát felvágom, és lapozva, a palacsintákat közé rakom. Annyi darabot rakok így egymásra, amennyi a következő étkezéshez fog kelleni. Ezt az adagot egy nylon zacskóba rakom, leragasztom, és szépen simán a mélyhűtőbe teszem.
Kiolvasztás után, megmelegítve használható.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!