étel: Palacsintafelfújt (kép)

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Palacsintafelfújt

Túrós palacsintafelfújt
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
3 dl tej
1,5 dl szódavíz
3 ek. étolaj
Pici só

A töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
2 ek. cukor
1 vaníliás cukor
3 tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
Az öntethez:
3 db tojás
3 tojásfehérje kemény habja
2,5 dl tej
2 ek. cukor
1 vaníliás cukor
450 gramm tejföl (20 %-os)
6 evőkanál finomliszt
A tetejére:
5 dkg mazsola
1 evőkanál mandulaforgács
Tálaláshoz:
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:
A palacsintákat sütjük ki először.
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és egyenként kisütjük.(12 db palacsinta sült ki,24 cm-es palacsintasütőben
A töltelék készítése:
A hozzávalókat összekeverjük és a palacsintákat betöltjük,feltekerjük.
Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk,zsemlemorzsával megszórjuk.
A palacsintákat keresztbe elvágjuk és a tepsibe rakjuk egymás mellé ,a tepsi rövidebb oldalán merőlegesen,nem túl szorosan.
Elkészítjük a tölteléket.
Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük,hozzá adjuk a tejet,majd a tejfölt és lisztet is.
A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk.
Ráöntjük egyenletesen a palacsintákra.
Megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.
210 fokra bemelegítjük a sütőt.
A sütő aljába egy kisebb tepsibe öntött vizet helyezünk.
A palacsintákat betoljuk középső bordamagasságra és 30 perc alatt készre sütjük.
Ellenőrizzük tűpróbával,hogy átsült_e?!
Sütés közben,ha pirulna a teteje ,akkor tegyünk rá alufóliát.
Kedvencünk lett ez a finomság!

edit konyhája

Látta 43 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu