Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokis palacsinta eperhabbal
Ajánlom szeretettel elkészítésre.
Extra finom!
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
1,5 szódavíz
csipet só
3 evőkanál olaj
10 dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín ,1 csg. habfixáló)
1,5 dl hideg tej
20 dkg eper
3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk,az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
2.
Az eper egyik felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.
3.
A tejszínhabport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral,hozzá adjuk a kipürésített epret és tovább verjük.
A darabos epret hozzá keverjük.
4. Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük,olvasztott csokival lecsurgatjuk.
26 cm -es átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki,a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki.
Így,5 darab hatalmas nagy palacsintám lett,amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.
Különlegesen,nagyon finom extra palacsinta.
Próbáljátok ki!
Dr.Oetker habtejszínport használtam,de folyékony habtejszínnel is elkészíthető.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!