Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lekváros kelt palacsinta
Hozzávalók:
250 ml tej
2 ek. porcukor
2 dkg élesztő
1 db tojás
5 dkg vaj
40 dkg liszt
1/2 tk. só
1 ek. kristálycukor
Sütéshez:
olaj
Tálaláshoz:
baracklekvár
Elkészítése:
1.
Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet elkeverjük a tojással,a megolvasztott vajjal,a porcukorral és a maradék kristálycukorral.
Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is,végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is.
Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.
2.
A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat,kanalazzunk bele egy adag tésztát(nem kell eloszlatni a serpenyőben,hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.
Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is.
3.
A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral,amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk,így kissé folyósabb állagú lesz.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!