Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
8 főre(16 szelethez)
18 db kész palacsinta
2 csg 4 lapos réteslap
A máktöltelékhez:
15 dkg kristálycukor
1 dl víz
25 dkg őrölt mák
A diótöltelékhez:
15 dkg kristálycukor
1 dl víz
25 dkg darált dió
Az almatöltelékhez:
60 dkg alma
5dkg vaj
ízlés szerinti cukor mennyiség vagy méz
1 mk. őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
2-3 ek. zsemlemorzsa
a sütéshez:
kevés olaj
zsemlemorzsaFlódni rétes képes recept
Elkészítés:
1.
a máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk,a mákot belekeverjük,tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A diótölteléket is így készítjük.
Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk,durvára reszeljük,majd egy lábasban olvasztott vajon megpároljuk.
A tűzről levéve a mézzel vagy cukorral és a morzsával összedolgozzuk,a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
2.
A háromféle töltelékkel a palacsintákat megtöltjük,a végeiket levágjuk.
3.
Egy csomag réteslapot megnedvesített konyharuhán egymásra terítünk úgy,hogy közben a lapokat egy kevés olajjal meglocsoljuk,morzsával megszórjuk(erre azért van szükség,hogy a lapok ne tapadjanak össze).
Felénk eső oldalára egy csíkban lerakunk 3 diós palacsintát,mögéjük 3 mákos,a tetejükre az almásak kerülnek.
Ezután a rétest a konyharuha segítségével ügyesen feltekerjük.
Megolajozott tepsibe tesszük,egy kevés olajjal megkenjük.
Ugyanígy készítjük el a következő rúd rétest is.
4.
Előmelegített sütőben,közepes lángal 190 fok,légkeveréses sütőben 170 fok,kb 15-20 percig sütjük.
Vaníliamártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!