Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Orosz blini recept
Hozzávalók:
3 db tojás
125 ml tej
1 dkg élesztő
1 csipet cukor
125 ml tejföl
4 dkg vaj
15 dkg hajdina liszt
5 dkg fehér liszt
1 tk só
olaj a sütéshez, tejföl, lazac, kaviár, kapor
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt és a szobahőmérsékletű vajat. A liszteket, a sót és a tojássárgákat belekeverjük. 20 percig meleg helyen pihentetjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztához adjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, evőkanállal a tésztából kupacokat rakunk az olajba, és szép világosra sütjük.
A végén a kész tésztára öntünk tejfölt, teszünk rá kaprot. Lazaccal és kaviárral tálaljuk.
Tanácsok:
A lazacot pácolhatjuk mi magunk is, otthon.
Ha nincs hajdina liszt, nyugodtan készíthetjük fehér lisztből is a tésztát.
4 személyre bőven elegendő ez a mennyiség.
Mi, oroszok pezsgőt fogyasztunk ehhez az ételhez.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!