étel: Erdélyi túrós palacsinta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Túrós palacsinták

Erdélyi túrós palacsinta

Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 1 dl tejföl.

Elkészítése: 20 db palacsintát sütünk. Az áttört tehéntúrót simára keverjük 2 tojássárgájával, a tejjel, a porcukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjét. A krém egyharmad részét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a mazsolát. Ezzel, a mazsolás túrókrémmel megtöltjük a palacsintákat, összegöngyölve négyszögletes tűzálló tálba rakosgatjuk. A félretett krémbe belekeverjük a tejfölt, a palacsintákra öntjük, és sütőben addig sütjük az egészet, amíg a teteje szépen megsül. Tálaláskor díszíthetjük bármilyen, élénk színű gyümölccsel vagy befőttel, tejszínhabbal, citromkarikákkal.

Megjegyzés: Bár az eredeti receptben 20 db palacsinta szerepel, én a fenti krém-mennyiséggel csak kb. 8-10 darabot szoktam megtölteni, mert így kevésbé lesz száraz. Sütéshez nagyon jól beválik (ha van) pl. az olasz lasagna-sütő cseréptepsi, arra persze ügyelni kell, hogy az efféle edényt csakis hideg sütőbe lehet betenni. Villanysütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készen van ez a finom étel.
Ennek a palacsintának az ízesítéséhez lehet fahéjat és vaníliás cukrot is használni. Ha édesebben szeretitek, akkor az eredetileg megadott 3 kanál porcukornál kicsit többet is bele lehet tenni.

Látta 982 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu