Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Palacsintatésztához:
35 dkg liszt
2 egész tojás
csipet só
1 tk. cukor
tej-szódavíz
A töltelékhez:
darált dió
porcukor
reszelt citromhéj
baracklekvár
A borsodóhoz:
2 dl fehérbor
1 dl víz
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 tk. liszt
10 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítése:
A palacsintatésztát kiverjük a hozzávalókból.
A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjét külön keményre verjük fel.
A tojássárgákat,lisztet,sót,cukrot,annyi szódavízzel és tejjel(felesen használtam)keverjük ki,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
Végül hozzákeverjük a tojásfehérje habot,amitől könnyűvé válik a palacsinta.
A palacsintákat kisütjük egyenként.
10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához,a maradékot külön elfogyasztjuk.
Egy lapos tányérra 6-8 erős,fehér fonalat fektetünk,ráborítunk 1 palacsintát,meghintjük porcukorral,citromhéjjal ízesített darált dióval.
Most következik a 2. palacsinta,amelyet lekvárral kenünk meg.
A következőre megint diós töltelék,s ezt így folytatjuk,míg a palacsinta el nem fogy.
Most aztán a fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze,hogy a tészta rózsához hasonló alakot nyer.
Beletesszük annyi olvasztott vajba,hogy kb. a harmadrész magasságig érjen és a tűzhely tetején szép sárgára sütjük.
Tálaláskor a fonalakat eltávolítjuk,borsodóval vagy tejsodóval tálaljuk.
Borsodó elkészítése:
A bort vízzel,a citrom héjával,a tojássárgákkal ,reszelt citrom héjával,levével,8 dkg cukorral,liszttel kikeverjük,majd felforraljuk.
A tojásfehérjéket a 2 dkg cukorral keményre verjük és lazán hozzákeverjük.
A műveletet gőz felett is elvégezhetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!