Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ataif bil ashta
Ezt a receptet a Közel-Keleten készítjük, különösen Ramadánkor esszük, vagy az év bármely napján, mert annyira finom.
A tésztához:
2 bögre liszt
1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 1/2 teáskanál élesztő
1 1/2 teáskanál cukor
1 1/2 csésze zsírmentes tej
1 1/2 csésze víz.
A töltelékhez (ashta):
2 csésze zsírmentes tej
7 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 csésze + 1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál sűrű tejszín (qaimar ami egy iraki krém), de használhatjuk a szokásos sűrű krém
2 evőkanál rózsavíz
1 teáskanál vanília
Díszítésnek:
apróra vágott pisztácia
A tészta minden összetevőjét keverjük össze csomómentesre, és hagyjuk pihenni kb 40 percig.
***
Süssük körülbelül 2 evőkanál tészta keveréket a forró serpenyőben, amíg buborék látszik a felszínén. Csak egyik oldalán sütjük.
***
Befejezése után, hagyjuk kihűlni, majd hajtsa félbe alakítson tölcsért belőle, majd töltse meg a töltelékkel nyomózsákból, majd mártsuk őket az apróra vágott pisztáciába.
***********************************************************
A töltelék:
Keverjük össze kukorica keményítőt tejjel és cukorral, majd egy közepes serpenyőben főzzük és keverjük addig, míg besűrűsödik. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt.
Töltsük a keveréket a nyomózsákba, hűtőszekrénybe téve hagyjuk amíg kihűl.
***
Megtöltjük a tölcsérkéket, majd darabolt pisztáciába mártjuk.
***
Tálaljuk mézzel vagy sziruppal.
A készítés módja megnézhető az Ataif videón.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!