étel: Ataif sütés (kép)

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ataif sütés

Ataif bil ashta

Ezt a receptet a Közel-Keleten készítjük, különösen Ramadánkor esszük, vagy az év bármely napján, mert annyira finom.

A tésztához:
2 bögre liszt
1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 1/2 teáskanál élesztő
1 1/2 teáskanál cukor
1 1/2 csésze zsírmentes tej
1 1/2 csésze víz.

A töltelékhez (ashta):
2 csésze zsírmentes tej
7 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 csésze + 1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál sűrű tejszín (qaimar ami egy iraki krém), de használhatjuk a szokásos sűrű krém
2 evőkanál rózsavíz
1 teáskanál vanília

Díszítésnek:
apróra vágott pisztácia

A tészta minden összetevőjét keverjük össze csomómentesre, és hagyjuk pihenni kb 40 percig.

***

Süssük körülbelül 2 evőkanál tészta keveréket a forró serpenyőben, amíg buborék látszik a felszínén. Csak egyik oldalán sütjük.

***

Befejezése után, hagyjuk kihűlni, majd hajtsa félbe alakítson tölcsért belőle, majd töltse meg a töltelékkel nyomózsákból, majd mártsuk őket az apróra vágott pisztáciába.

***********************************************************

A töltelék:
Keverjük össze kukorica keményítőt tejjel és cukorral, majd egy közepes serpenyőben főzzük és keverjük addig, míg besűrűsödik. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt.
Töltsük a keveréket a nyomózsákba, hűtőszekrénybe téve hagyjuk amíg kihűl.

***

Megtöltjük a tölcsérkéket, majd darabolt pisztáciába mártjuk.

***

Tálaljuk mézzel vagy sziruppal.

A készítés módja megnézhető az Ataif videón.


*

Látta 858 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu