étel: Rakott palacsinta torta, Almás palacsinta

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 355 fő
  • Képek - 189 db
  • Videók - 215 db
  • Blogbejegyzések - 142 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Palacsinta Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rakott palacsinta 


 Palacsinta tésztát kikavarom kevés sóval, tejjel, szódavizzel, tojással, liszttel olajjal . Az arányokat  nem tudom, mert én már nem szoktam mérni.

Ha valaki igényli a következő alkalommal pontosan lemérem miből mennyit használok, de szerintem egy gyakorlott palacsintasütőnek tudnia kell hogyan nézzen ki a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon és szép sima palacsintákat tudjunk sütni.

Megsütöm a palacsintákat.

Négy féle tölteléket készítek. Túróval, dióval, lekvárral és kakaóval.

Tútó töltelék:  Negyed kiló túrókrémet citromhéjat, cukrot,  vaniliáás cukrot és 2 db tojássárgájával teljesen símává kavarom.

Diótöltelék: 20 dkg diót ledarálok, cukrot,  vaniliás cukrot, citromhajat teszek bele.

A kakaóba cukrot teszek. Lekvárnak a sárgabarack a legjobb.

A turókrémbe ha van valamikor magozott meggyet is teszek

Egy magas szélű tüzálló tálba beleteszem a palacsintát és megkenem túróval, rájön a következő palacsinta amit megszórok dióval, amikor dióval szórom, megöntözöm egy kis tejszinnel, nem sokkal csak éppen olyan kávéskanál mennyiségűvel, ujabb palacsintát lekvárral megkenem, a következő palacsintára jön a kakaó. Ezt annyiszor ismétlem amig el nem fogynak a töltelékek, vagy a palacsinták..

A tetejére üres palacsinta kell hogy kerüljön.

A 2db tojásnak a fehérjét kevés cukorral habbá verem néhány csepp citromlével ízesítem és az egészet rákenem a tetejére,

Végül kevés tejszinnel meglocsolom és meleg sütőbe teszem. amikor a tojásfehérje barnás színű lesz akkor már jó is. a palacsintatortánk. torta szerüen szoktam felszelni.


Jó étvágyat kívánok hozzá.


*


Van egy másik palacsinta finomságom is. : Almás palacsinta


Itt kicsivel vastagabb palacsintákat kell sütni, mert az alma súlyától elszakadnak.

A palacsintatésztát a palacsintasütőbe csurgatom. Leheletvékony almaszeleteket teszek rá. Amikor már csúszkál a sütőben a tészta, palacsinta fordítóval megfordítom vigyázva, hogy nehogy elszakadjon. A másik felét  is megsütöm, tányérra csúsztatom

Fahéjjas porcukorral megszórom . Kettőbe vagy négybe hajtom ahogy engedik az almaszeletek és már lehet is fogyasztani. Ez is nagyon finom és nem is drága.

 

 

 

*

 

 

 


 

Címkék: almás palacsinta rakott palacsinta torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A rakott palacsinta is megnyerte tetszésem.
Az almás palacsintát fahéjas porcukorral tálalnám.
Köszönöm a recepteket:Edit.

Válasz

Németh Lajosné Ilse üzente 13 éve

Kedves Magdi!
Köszönjük a nagyszerű receptet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu