Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Palacsinta Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Palacsinta Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rakott palacsinta
Palacsinta tésztát kikavarom kevés sóval, tejjel, szódavizzel, tojással, liszttel olajjal . Az arányokat nem tudom, mert én már nem szoktam mérni.
Ha valaki igényli a következő alkalommal pontosan lemérem miből mennyit használok, de szerintem egy gyakorlott palacsintasütőnek tudnia kell hogyan nézzen ki a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon és szép sima palacsintákat tudjunk sütni.
Megsütöm a palacsintákat.
Négy féle tölteléket készítek. Túróval, dióval, lekvárral és kakaóval.
Tútó töltelék: Negyed kiló túrókrémet citromhéjat, cukrot, vaniliáás cukrot és 2 db tojássárgájával teljesen símává kavarom.
Diótöltelék: 20 dkg diót ledarálok, cukrot, vaniliás cukrot, citromhajat teszek bele.
A kakaóba cukrot teszek. Lekvárnak a sárgabarack a legjobb.
A turókrémbe ha van valamikor magozott meggyet is teszek
Egy magas szélű tüzálló tálba beleteszem a palacsintát és megkenem túróval, rájön a következő palacsinta amit megszórok dióval, amikor dióval szórom, megöntözöm egy kis tejszinnel, nem sokkal csak éppen olyan kávéskanál mennyiségűvel, ujabb palacsintát lekvárral megkenem, a következő palacsintára jön a kakaó. Ezt annyiszor ismétlem amig el nem fogynak a töltelékek, vagy a palacsinták..
A tetejére üres palacsinta kell hogy kerüljön.
A 2db tojásnak a fehérjét kevés cukorral habbá verem néhány csepp citromlével ízesítem és az egészet rákenem a tetejére,
Végül kevés tejszinnel meglocsolom és meleg sütőbe teszem. amikor a tojásfehérje barnás színű lesz akkor már jó is. a palacsintatortánk. torta szerüen szoktam felszelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
*
Van egy másik palacsinta finomságom is. : Almás palacsinta
Itt kicsivel vastagabb palacsintákat kell sütni, mert az alma súlyától elszakadnak.
A palacsintatésztát a palacsintasütőbe csurgatom. Leheletvékony almaszeleteket teszek rá. Amikor már csúszkál a sütőben a tészta, palacsinta fordítóval megfordítom vigyázva, hogy nehogy elszakadjon. A másik felét is megsütöm, tányérra csúsztatom
Fahéjjas porcukorral megszórom . Kettőbe vagy négybe hajtom ahogy engedik az almaszeletek és már lehet is fogyasztani. Ez is nagyon finom és nem is drága.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!